luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Leul Simba, mascota orașului Zaporojie, a ajuns în România

Leul Simba, mascota orașului Zaporojie, este unul din puținele animale din grădinile zoologice din Ucraina care a reuşit să scape cu viaţa în urma bombardamentelor. Astăzi, acesta a ajuns în România, la Rădăuți. Mai multe ONG-uri s-au „luptat” pentru a-l aduce pe Simba, leul salvat de la grădina zoologică din Zaporijie, Ucraina.

”După 4 zile de drum plin de pericole, obstacole și de birocrație excesivă la granițe, leul Simba salvat din Zaporizhia (Ucraina), însoțit de lupul Wally, au ajuns la Rădăuți. Convoiul a fost întârziat cu o zi pentru că animalele mari pot intra în România doar pe la Halmeu, Satu-Mare”, au scrie reprezentanții Animals International – Romania.

Mai mult, aceștia fac apel la Guvernul României să permită trecerea animalelor mari și pe la Vama Siret.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Acțiunea a fost posibilă cu efortul comun al Animals Without Frontiers, Casa lui Patrocle, Animals International și al unor persoane private din Ucraina și din UK. În continuare, vom face toate eforturile posibile pentru ca aceste animale care au trăit în captivitate să ajungă în sanctuare similare cu mediul lor natural”, au mai scrie aceștia pe pagina de socializare.

Politica