sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Putin acuză Kievul de experimente cu Covid-19 și atacă rușii pro-occidentali

Vladimir Putin susține că Ucraina producea arme biologice şi făcea experimente chiar cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră și pestă porcină africană, iar Pentagonul o sprijinea financiar. Acesta i-a acuzat și pe ruşii pro-occidentali de ”trădare națională”.

”Ucraina a coordonat şi o reţea de zeci de laboratoare. Acolo, sub conducerea şi sprijinul financiar al Pentagonului, s-au desfăşurat programe biologice militare. S-au făcut experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră, pestă porcină africană şi alte boli mortale”, a afismat acesta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov susţine că Moscova a preluat ”documente predate de către angajaţi ai unor laborartoare ucrainene”. În aceste documente se vorbeşte despre ”transferul unor materiale biologice umane prelevate în Ucraina către ţări străine, la cererea unor oficiali americani”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Igor Konaşenkov citează, de asemenea, un ”proiect american” privind transmiterea unor agenţi patogeni de către păsări sălbatice migratoare din Ucraina în Rusia şi în alte ţări vecine”.

Putin mai spune că diplomaţia nu-şi mai avea rostul

„Astfel, toate variantele de soluţionare a crizei pe cale diplomatică au fost epuizate. Pur şi simplu, am rămas fără opţiuni viabile de a rezolva în mod paşnic problemele care apar. Şi, în acest context, pur şi simplu am fost nevoiţi să lansăm o operaţiune militară specială”. 

Vladimir Putin: Ruşii pro-occidentali sunt ”trădători naţionali” din a ”cincea coloană”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a numit, miercuri, pe ruşii pro-occidentali „trădători naţionali” din „coloana a cincea”, care „nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, în cadrul unui discurs televizat, potrivit CNN.

”Occidentul va încerca să se bazeze pe aşa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naţionali, pe cei care câştigă bani aici, cu noi, dar locuiesc acolo. Şi când spun «trăiesc acolo», nu mă refer în sensul geografic al cuvântului, ci la mentalitatea lor, la conştiinţa lor sclavă”, a spus Putin.

Aceşti oameni ”nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, a adăugat el.

Termenul ”a cincea coloană” se referă de obicei la simpatizanţii inamicului şi are originea în perioada Războiului Civil Spaniol.

Politica