duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Efectele sancțiunilor împotriva Rusiei au ajuns și la Slatina. TMK Artrom are conturile blocate

Compania TMK Artrom s-a trezit cu conturile blocate, motiv pentru care cei aproximativ 2.400 de angajați de la Reșița și Slatina nu își pot primi salariile. Compania susținută de un puternic concern rus are dificultăți inclusiv în plata facturilor la energie. Cornel Ştefănescu, lider de sindicat al SC TMK Artrom SA Slatina, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că informațiile apărute în presă sunt adevărate, totodată că nu este vorba despre blocarea efectivă a salariilor, așa cum susțin anumite surse, ci a conturilor companiei, care indirect aduc cu sine și întârzierea remunerației față de angajați. Nu în ultimul rând, liderul de sindicat solicită sprijinul guvernului.
„Informația referitoare la întârzierea salariilor este de actualitate și chiar am dat și un comunicat prin intermediul Cartel ALFA Filiala Olt. Nu este vorba despre blocarea salariilor, ci despre blocarea conturilor. Este o procedură destul de greoaie și cerem sprijinul guvernanților pentru a ne ajuta măcar provizoriu pentru a asigura plata salariilor către angajații noștri ca să putem să funcționăm, bineînțeles, conform regulamentului Uniunii Europene”, a declarat liderul de sindicat, Cornel Ştefănescu.
Atât sindicaliștii din Slatina cât și cei de la Reșița au lansat prin intermediul Cartel Alfa un comunicat prin care menționează că angajații celor două întreprinderi nu sunt vinovați nici pentru privatizarea companiei nici pentru declanșarea războiului din Ucraina, relevat în marile companii unde există acționari ruși, afectați de sancțiunile puse Rusiei.
„Salariații din Reșița sau Slatina ai grupului TMK-Artrom, care-și câștigă resursele necesare existenței din această întreprindere, nu sunt vinovați nici pentru alegerea clientului în momentul privatizării, care s-a dovedit a fi totuși o soluție viabilă, și nici pentru declanșarea războiului din Ucraina. Va fi foarte greu să le explice cineva că trebuie să-și piardă locurile de muncă și să-și părăsească familiile în căutarea unui loc de muncă, măcar echivalent din perspectivă salarială, pentru a susține astfel șansa poporului ucrainean de a trăi și munci liber, într-o țară liberă, așa cum de altfel merită să trăiască orice om din această lume”, se arată în comunicatul Cartel Alfa.
La finalul săptămânii trecute, Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care controla grupul TMK, din care face parte și TMK Artrom care operează în România, a demisionat de la conducerea grupului.

Politica