duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O mănăstire din estul Ucrainei, care adăpostea 200 de copii, afectată de un atac aerian

Mănăstirea ortodoxă Sviatogirsk Lavra din regiunea Doneţk din estul Ucrainei a fost  a fost avriată, ieri, după ce forţele ruse au bombardat oraşul Sveatogorsk din regiunea Doneţk.  Aici se adăposteau aproximativ 520 de refugiați, inclusiv 200 de copii, potrivit CNN care citeză o informare de pe Telegram a Parlamentului Ucrainei.

Mai multe persoane au fost rănite și transportate la un spital din orașul Sviatogirsk din est, în timp ce altele au fost tratate la fața locului. Nimeni nu a fost ucis, se arată în comunicatul parlamentului.

Explozia, care a izbucnit în jurul orei 22:00. ora locală sâmbătă; a lovit la 50 de metri de un pod care leagă malul drept și cel stâng al râului Siverskyi Doneț, lângă o intrare în mănăstire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Explozia a deteriorat ferestrele templului mănăstirii și a spart ferestrele și ușile unui hotel din apropiere, susțin surse ucrainene

Sute de copii, adăpostiți în mănăstirea Sviatogirsk Lavra

Aproximativ 520 de refugiați căutau adăpost în mănăstire, inclusiv 200 de copii. Există aproximativ 10.000 de refugiați și localnici în orașul Sviatogirsk, se arată în comunicat.

Episcopul mănăstirii, Mitropolitan Arsenie, a declarat că nu există unități militare în Sviatogirsk. Susține că atacul a fost făcut asupra unui „oraș pașnic” și asupra unuia dintre cele mai sfinte locuri ale Ucrainei.

Mănăstirea din Sviatogirsk face parte din Biserica Ortodoxă Ucraineană şi datează încă din anul 1526. În interiorul lăcaşului de cult se regăsesc moaştele Sfântului Ioan Sihastrul din Sviatogirsk.

Politica