vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Taximetriști „rechini”, prinși în trafic

Polițiștii vâlceni au efectuat mai multe controale în trafic, care au vizat transportul de persoane în regim de taxi și transportului alternativ, scopul fiind eliminarea pirateriei. Astfel au fost verificate peste 200 de autoturisme, fiind aplicate peste 80 de amenzi și reținute 7 permise de conducere.

„În cadrul acțiunilor au fost verificate 208 autoturisme de transport persoane și au fost legitimate 240 de persoane, fiind aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 4 sancțiuni conform Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, și 79 de sancțiuni conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în cuantum total de aproximativ 31.000 de lei. Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, 4 plăcuțe cu numerele de înmatriculare și au fost dispuse ca măsuri complementare, 2 suspendări de utilizare a autoturismelor în regim taxi”, conform IPJ Vâlcea.

Printre taximetriștii închipuiți s-au regăsit mai mulți șoferi, din Râmnicu Vâlcea, respectiv Drăgășani, care transportau pasageri contracost, fără autorizație de taxi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În data de 9 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Formațiuni Rutiere Drăgășani, au depistat în trafic, în municipiul Râmnicu Vâlcea și municipiul Drăgășani, 2 bărbați care efectuau transport de persoane contra cost, fără a deține autorizație de taxi. Acestora le- a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioadă de 6 luni conform Legii nr. 38/ 2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, în data de 10 martie a.c., polițiștii rutieri din Drăgășani au depistat în trafic, un alt bărbat, în timp ce efectua în municipiul Drăgășani, transport de persoane contra cost, fără a deține autorizație de taxi. În cauză, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni conform Legii nr. 38/2003″, conform IPJ Vâlcea.

Politica