sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„V-ați hotărât să ne de-chimizați? Cu ce, cu amoniac?”. Un nou mesaj de la Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis joi noaptea un nou mesaj sfidător la adresa Rusiei, la două săptămâni după ce țara sa a fost ivadată și orașele principale sunt bombardate neîncetat. Rușii acuză Statele Unite că au laboratoare secrete de dezvoltare a armelor chimice în Ucraina, dar Zelenski spune că de fapt asta e de fapt un anunț că țara sa va fi atacată chimic de invadatori.

„Suntem acuzați că pregătim un atac chimic”, spune Zelenski într-un mesaj video. „Dar dacă vrei să cunoști planurile Rusiei, uită-te la ce îi acuză ei pe ceilalți că fac!” „Suntem oameni responsabili. Sunt președintele unei țări responsabilă, responsabilă față de popurul ei. Și tatăl a doi copii. Și nimeni nu dezvoltă arme chimice sau alte arme de distrugere în masă pe pământul meu. Și lumea întreagă știe asta. Știi asta și tu, Rusia. Și dacă faci ceva, așa ceva, împotriva noastră, vei primi cel mai sever răspuns”, a declarat președintele ucrainean.

El a sfidat apoi atacatorii: „V-ați hotărât să treceți acum la „de-chimizarea” Ucrainei? Cum? Folosind amoniac? Folosind fosfor? Ce altceva ne-ați pregătit?”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Termenul de-chimizare face aluzie la declarațiile oficialilor ruși care spun că desfășoară în Ucraina „o acțiune militară specială de demilitarizare și denazificare”, scrie libertatea.ro

Zelenski a mai vorbit și despre coridoarele umanitare pe care se străduiesc ucrainenii să de deschidă, pentru a evacua civilii din orașele atacate de ruși.

„Una dintre sarcinile principale pentru noi, astăzi, a fost organizarea coridoarelor umanitare. Sumy, Trostianets, Krasnopolie, Irpin, Bucha, Gostomel, Izium. Aproape 40.000 dintre oamenii noștri au fost deja evacuați în această zi. Am reușit să livrăm și provizii umanitare: sute de tone de alimente, medicamente.”, a spus președintele.

Zelenski a remarcat că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o acțiune a unor teroriștilor experimentați. „Lumea trebuie să știe asta. Trebuie să recunoscă. Cu toții avem de-a face cu un stat terorist.”, a adăugat președintele, referindu-se la Rusia.


Politica