sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei morți, între care un copil, după atentatul de la maternitatea Mariupol

Trei persoane, inclusiv o fetiță de șase ani, au fost confirmate decedate, după ce au fost rănite într-un atac cu bombă rusesc. Atacul s-a produs asupra unei maternități din sudul Ucrainei, a declarat joi consiliul orașului Mariupol, potrivit CNN.

„De astăzi știm că în urma bombardamentelor teroriste de către aeronavele rusești la spitalul de copii din Mariupol sunt 17 victime — copii; femei; medici — și trei au murit, printre care un copil, o fată”, a spus consiliul.

Amploarea totală a victimelor este neclară. Rapoartele preliminare au spus că cel puțin 17 persoane au fost rănite în bombardament.

Una dintre bombe a lăsat ”un crater adânc de două etaje”

Spitalul, din orașul asediat Mariupol, a fost lovit de „de mai multe ori” de bombe rusești puternic explozive – dintre care una a ratat clădirea la câțiva metri și a lăsat un crater adânc de două etaje, au spus oficialii. Alte bombe au înregistrat „lovituri directe”, potrivit președintelui Zelensky, rănind cel puțin 17 persoane, potrivit Dailymail.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serghei Orlov, viceprimarul orașului Mariupol, a spus că este „absolut sigur” că rușii știau că bombardează un spital. Acesta a mai spus că „ este al treilea spital pe care l-au distrus”; după o unitate Covid de 300 de paturi. Marți au fost vizate și băncile de sânge.

Politica