sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri la CSU Craiova! Cine poate candida pentru funcția de președinte!

Marian Copilu, instalat în ianuarie, ar putea fi confirmat, debarcat ori retrogradat în urma scrutinului din martie.

Clubul oltean își cheamă cei 4.107 abonați la vot pentru a stabili cine va conduce în următorii doi ani CSU Craiova. Scrutinul pentru desemnarea noului conducător din Bănie e programat la data de 26 martie. Acesta va fi valid doar în condițiile în care participă cel puțin 20% dintre alegători. Alegerile se vor desfășura într-un singur tur.  
Condițiile pentru a participa la alegeri au fost stipulate într-un comunicat de gruparea olteană: „candidaţii trebuie să întrunească, în mod cumulativ, mai multe condiţii: să fie cetăţean român cu vârsta minimă de 30 de ani, să aibă studii superioare de lungă durată, să nu fi fost condamnat penal, să se bucure de o probitate morală deasupra oricărei îndoieli şi să nu fi avut luări de poziţie publice împotriva Clubului”.
Clubul oltean spune că la alegeri pot candida atât foste glorii ale grupării oltene, dar și suporteri ai acesteia, care au strâns cel puțin 100 de semnături de la electori. În plus, cei trei acționari ai clubului pot nominaliza un candidat care îndeplineşte condiţiile de a participa la aceste alegeri.
„Viitorul preşedinte va conduce din punct de vedere administrativ, economic şi sportiv Clubul, sub coordonarea Consiliului de Administraţie al Universităţii Craiova. Mandatul său va fi unul pe doi ani, urmând ca de la următoarele alegeri acesta să devină unul de patru ani”, se precizează în comunicatul emis de gruparea olteană.
„Universitatea Craiova îşi doreşte să demonstreze şi prin fapte ceea ce spunem cu toţii în ultimii nouă ani: suporterii Ştiinţei reprezintă raţiunea de a fi a Clubului! Am declarat tot timpul că ne dorim o mai mare implicare a acestora în viaţa administrativă a Universităţii Craiova şi considerăm că acum a venit momentul să trecem la fapte. Invit toţi abonaţii Clubului să participe la aceste alegeri pentru a da legitimitate persoanei care va conduce destinele Ştiinţei în următorii doi ani. Asigur toţi suporterii Universităţii Craiova că alegerile vor fi corecte şi transparente, toţi candidaţii ce se vor înscrie în această competiţie urmând a se bucura în mod egal de suportul actualei echipe manageriale a Clubului”, a declarat Mihai Rotaru, acţionar al CSU Craiova.
Gruparea din Bănie precizează și calendarul alegerilor: între 1 și 15 martie se depun candidaturile. La data de 17 martie acestea sunt validate de un Colegiu Electoral. Votarea propriu-zisă va avea loc la data de 26 martie, între orele 9 și 19, iar la finalul zilei vor fi afișate rezultatele parțiale. Anunțarea câștigătorului se va face la data de 29 martie, după ce vor fi soluționate eventuale contestații.
Rămâne o necunoscută situația lui Marian Copilu, cel care a fost instalat de Rotaru în ianuarie în funcția de președinte executiv, cea pentru care se vor desfășura alegeri în martie. La finalul lunii ianuarie, clubul oltean anunța: „Începând de astăzi, Marian Copilu este noul președinte executiv al clubului. În Cetatea Băniei a sosit omul care a contribuit la cele mai mari performanțe ale echipei CFR Cluj.
În calitatea sa de președinte, Marian Copilu a câștigat patru titluri de campion, două Supercupe ale României, a calificat echipa de două ori în grupele Europa League și o dată în Conference League.
În anul 2019 a fost desemnat cel mai bun președinte de club în cadrul Galei Fotbalului Românesc”.

Politica