luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Medicii de la SJU Târgu Jiu au fost jigniți și amenințați de rudele unor pacienți infectați cu COVID-19

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu informează rudele pacienților internați cu COVID-19, în Secția Boli Infecțioase sau la Compartimentul ATI, despre modul în care pot lua legătura cu apropiații lor bolnavi. Unitatea medicală a întâmpinat probleme, în unele cazuri, iar personalul medical sau medicii au fost jigniți și amenințați.

Aparținătorii legali (soț, soție, fiu, fiică etc – menționat de pacient și înscris în foaia de observație clinică generală întocmită de personalul medical) ai pacienților internați cu COVID-19 în Secția Boli Infecțioase sau la Compartimentul ATI – COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu (clădirea de pe strada A.I. Cuza-Pasarelă) sunt rugați să comunice doar prin intermediul numărului de telefon mobil de pe fiecare secție în parte, legat de starea de sănătate a pacientului. Aparținătorii vor discuta telefonic fie cu medicul curant, fie cu medicul de gardă. De asemenea, rugăm aparținătorii să folosească un limbaj civilizat, deoarece în ultima perioadă au existat situații în care medicii și personalul medical au fost jigniți și uneori chiar amenințați verbal. Din păcate, chiar dacă ne aflăm în valul V al pandemiei de coronavirus, încă există cetățeni care îi acuză și îi amenință pe medici. Au fost situații în care anumiți aparținători au sunat pe secție, pe linia fixă a unității, și au transmis medicilor și personalului medical mesaje greu de reprodus. În aceste secții sunt tratați oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală, cazuri grave, pacienți care se luptă cu boala pentru propria viață. Cu siguranţă aceștia nu vor ca medicii care trebuie să se concentreze pentru a îi salva, să fie jigniți și să fie învinovăţiţi de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea.Rugăm aparținătorii să înțeleagă că s-a stabilit un interval orar în care medicii să le poată răspunde la telefon tocmai pentru a le permite acestora să își facă treaba și să îngrijească pacienții. De comun acord cu medicii șefi de secție, conducerea SJU Târgu-Jiu a stabilit un program orar în care aparținătorii pot discuta telefonic despre starea rudelor internate”, se arată în comunicatul SJU Târgu Jiu.

În ceea ce privește Secția Boli Infecțioase, aparținătorii pot suna zilnic, în intervalul orar 12:00 – 14:00, la numărul de mobil 0741151253.Pentru a afla care este starea de sănătate a pacienților internați la Compartimentul ATI-COVID, aparținătorii pot suna zilnic, în intervalul orar 11:30-13:30, la numărul de mobil 0744571760.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica