vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Revine canicula, în Oltenia! Temperatura maximă atinge 35 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de caniculă, care vizează Capitala şi mai multe judeţe din sudul şi sud-vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată.

Astfel, pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

O a doua avertizare cod galben este valabilă marţi, 18 iunie, şi anunţă temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă. 

În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

 Potrivit ANM, în zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub inlfuența unui nou val de căldură intens și de lungă durată.

Politica