duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

USR a respins proiectul lui Cioloș

Biroul Național USR a respins luni, cu 14 voturi la 11, proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Cioloș, care urmează să își anunțe în cursul zilei decizia în privința unei eventuale demisii.  

Președintele partidului urmează să anunțe în cursul zilei de luni decizia sa în privința unei eventuale demisii. La ora 18.00, el va susține o conferință de presă la sediul partidului.

Chiar dacă în ultimele zile a amenințat că își va depune mandatul dacă proiectul său nu primește susținere, la ședința BN de luni el nu a mai adus în discuție acest aspect, potrivit unor surse din partid.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte de ședința BN de duminică, Dacian Cioloș le-a transmis membrilor USR, pe grupurile interne de comunicare, ca joacă cu demisia pe masă:

„Începem curând o întrunire a Biroului Național care are ca scop descoperirea cuvântului „demisie” în ultima noastră ședință. Vă spun eu ce am spus joi și voi spune și mâine, ca să fie foarte clar: dacă nu există susținere în BN pentru principiile și măsurile propuse, mandatul meu de președinte nu mai are sens. Și voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susțin 100% desecretizarea tuturor ședințelor de partid și transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”.

Frământările din USR au explodat joi seară, într-o ședință a Biroului Național în care Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință, scrie digi24.ro

Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”.

Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de „Team Barna” după alegerile de anul trecut. 

Politica