vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ungaria a restricționat accesul presei în spitale

Acoperirea mediatică a pandemiei de coronavirus a fost restricționată în Ungaria, deși instanța a dat câștig de cauză unui site de știri care a contestat regulile impuse de guvernul condus de Viktor Orban, relatează dpa.

Conform unui decret emis de prim-ministru și publicat vineri, 4 februarie, în Monitorul Oficial, decizia privind accesul reprezentanților presei în spitale sau în alte instituții sanitare poate fi luată de forţa de reacţie a guvernului de combatere a coronavirusului. Asta după ce, în aprilie 2021, guvernul de la Budapesta hotărâse că accesul presei în unitățile medicale este monitorizat de Ministerul Sănătății.

Măsura a fost contestată în justiție de platforma online de ştiri a opoziţiei telex.hu, iar un tribunal din capitala ungară a decis miercuri că doar directorii spitalelor pot să permită sau să refuze accesul presei. Însă decretul emis de prim-ministru nu ține cont de această hotărâre, conform Agerpres care citează dpa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Respectarea statului de drept înseamnă că guvernul respectă deciziile judecătoreşti”, au reacționat reprezentanții asociației pentru drepturi civile TASZ, care anunță că ar putea depune o plângere penală în acest caz.

Politica