Cod galben de burniţă slabă care depune polei în judeţele din Oltenia

Date:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o atenţionare nowcasting Cod galben de burniţă valabilă până la ora 10:00 în zone din judeţele Olteniei.

În Gorj (zona joasă), Olt, Vâlcea (zona joasă), Mehedinți ( zona joasă) şi Dolj se va semnala local burniţă slabă care depune polei.

Având în vedere atenționarea meteorologică, polițiștii doljeni îi sfătuies pe conducătorii auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

”Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei)!
  • Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă!
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic!
  • Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.
  • Asiguraţi-vă o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, precum şi să aveţi în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz!
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!
  • Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,All seasons”. Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor!
  • Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă!

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...