Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Coasta bulgară a Mării Negre, locul preferat de germanii care resping cu vehemență vaccinarea

Publicat

pe

Bulgaria

Numeroși cetățeni germani și-au căutat refugiu pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, pentru a scăpa de cei pe care ei consideră că iau „măsuri dictatoriale” acasă. Astfel, coasta bulgară a început să devină locul celor care resping cu vehemență vaccinarea și măsurile de protecție anti-Covid.

Dirk Gelbrecht, un bărbat din nordul Germaniei a fondat în ianuarie anul trecut, pe Telegram, un grup numit „Emigranți germani în Bulgaria”. La nici un an de atunci, grupul a ajuns la peste 2.500 de membri, scrie libertatea.ro

„Suntem o comunitate privată, cu mai multe generații”, spune Gelbrecht jurnaliștilor.

„Printre rezidenți se numără pensionari săraci, precum părinții mei”. În jur de 60 de expatriați locuiesc acum la Château Aheloy, spune el, adăugând că se așteaptă ca numărul acestora să crească în curând la 100. „Suntem abordați de tot mai mulți oameni care vor să plece.”

Germania a introdus obligativitatea prezentării certificatului care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală în ultimele șase luni pentru a intra în magazine sau a participa la adunări publice. Introducerea vaccinării obligatorii împotriva Covid este discutată în Parlament.

Astfel, mulți dintre cei care nu doresc să se vaccineze s-au îndreptat către Bulgaria și au cumpărat sau închiriat proprietăți, cu o preferință clară pentru coasta Mării Negre, între Burgas și Varna.

Noii sosiți sunt atrași în primul rând de temperaturile acceptabile, combinate cu prețurile accesibile. Bulgaria este statul din Uniunea Europeană cu cea mai mică rată de vacinare a populației, doar 28% din populație fiind complet vaccinată.

Până în prezent, cei care au emigrat în Bulgaria nu au avut deloc probleme cu autoritățile. Dar dacă guvernul recent învestit la Sofia înăsprește măsurile în lupta împotriva coronavirusului, situația se poate complica pentru antivacciniștii germani.


Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.