marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Judecătoarea care le-a condamnat pe Elena Udrea și Ioana Băsescu, pe lista de rezervă pentru funcția de judecător al României la CEDO

Ministerul Justiției a publicat rezultatele selecției candidaților pentru funcția de judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), funcție ocupată în prezent de Iulia Motoc.

Lista de rezervă a candidaților admiși este deschisă, în ordinea voturilor obținute, de o mehedințeancă. Este vorba despre Claudia Jderu, magistrat în cadrul Curții de Apel București.

Claudia Jderu este judecătoarea care le-a condamnat pe Elena Udrea și Ioana Băsescu în dosarul finanțării campaniei din 2009.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Claudia Jderu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în anul 2000 și Institutul Național al Magistraturii în anul 2003. În perioada iulie 2004 – martie 2009 a ocupat funcția de judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 2 București, Secția Penală, iar din aprilie 2009 pe cea de judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a II-a Penală.

Începând din luna 2006 este formator colaborator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, Departamentul de formare continuă la disciplinele „Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului” și „Drept penal și drept procesual penal” , iar din septembrie 2011 este formator colaborator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, Departamentul de formare inițială la disciplina „Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului”.

Potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Justiției, pentru funcția de judecător al României la CEDO, pe primul loc s-a clasat Sebastian Rădulețu de la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova, urmat de Bogdan Iancu dr. conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice din Universitatea București.

România trebuie să trimită Adunării Parlamentare a Consiliului Europei o listă cu 3 propuneri pentru postul vacant de judecător până în 5 mai 2022, scrie descoperamehedinti.ro Judecătorul care va reprezenta țara la CEDO va fi ales din cei trei de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, pentru un mandat de 9 ani.

Politica