vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi măsuri pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron. Malawi intră pe lista roșie

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, duminică, într-o declarație de presă înainte de începerea ședinței de guvern că Malawi este al optulea stat african care intră pe lista roșie din cauza variantei Omicron.

„A fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care țara noastră le va lua, ulterior am mai primit o nominalizare de țară este vorba de Malawi de la Comisia Europeană și în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o ședință azi și să completăm hotărârea CNSU de ieri”, a declarat Nicolar Ciucă.

Astfel, opt state din sudul Africii se află în zona roșie, din cauza noii tulpini. Acestea sunt: Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia și Malawi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, acesta a mai spus că  se va adopta o hotărâre de guvern prin care se dispune trimiterea unei aeronave după cei 36 de sportivi români blocați în Africa de Sud.

„Și a apărut problema cu cetățenii români de la echipa de rugby de la Baia Mare care a rămas blocată în Africa de Sud și mai sunt alți patru cetățeni români care sunt de asemenea blocați acolo și trebuie să se întoarcă acasă. În ceea ce privește cetățenii români am avut o coordonare foarte bună cu MAE, cu ministerul Transporturilor și DSU și începând de ieri au fost identificate soluțiile prin care să determinăm o decizie pe care o vom lua azi. În felul acesta am identificat la TAROM o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români”, a mai explicat premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus și la ce concluzii a ajuns ieri în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății.

„Pe capitolul măsuri am discutat cu echipa cu domnului Rafila și am identificat că este nevoie în continuare să ne focalizăm atenția pe prevenție și am inventariat capacitatea de secvențiere pe care o avem și am stabilit măsurile pentru a putea să ameliorăm această capacitate și să fim în măsură să identificăm apariția virusului în țara noastră”, a mai spus Ciucă, potrivit libertatea.ro

Politica