Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Spitalul TBC ar putea fi folosit în valul 5 al pandemiei de Covid

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ionică Negru au ieri, 25 noiembrie, într-o vizită de lucru pe șantierul de la Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin unde este în implementare un amplu proiect de reabilitare, extindere și dotare.

“Este un proiect finanțat prin POR, cu o valoare de peste 20 milioane lei. Mai mult de jumătate, peste 11 milioane lei reprezintă cheltuieli neeligibile, pe care le asigurăm de la bugetul județului și chiar dacă pare o sumă mare, era necesară pentru a face o lucrare de calitate și pentru a beneficia și de sursele din fonduri europene.Lucrările se derulează cu bine și am convingerea că termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor va fi respectat. Am stat de vorbă cu constructorul și încercăm ca până în primăvară, un corp de clădire să fie gata pentru a putea interna pacienții Covid 19.

Spun asta întrucât clădirea de la Secția Boli Infecțioase trebuie să urmeze aceiași pași, trebuie să intre și aceea în reabilitare. Având și clădirile de aici și clădirea de la Boli Infecțioase în lucru, va fi complicat să asigurăm spațiile pentru internarea pacienților, dacă Doamne ferește, vom avea un val al pandemiei cel puțin de nivelul valului 4. La Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Consiliul Județean Mehedinți implementează unul din cele șase proiecte cu fonduri europene pe care le-a atras în vederea modernizării infrastructurii de sănătate din județ.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.