vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cablurile și piesele importante de la cel mai înalt telescaun din Straja au fost furate

Camera de control a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja a fost vandalizată. Hoții au luat componente esențiale și cabluri din cupru chiar din vârful muntelui, de la o altitudine de 1.800 de metri.

 „Noi avem pază, dar nu avem pază 24 din 24. Avem doar două schimburi și în perioada în care nu a putut fi nimeni în zonă pentru a supraveghea cablurile pe care le avem acolo s-a întâmplat un furt. Avem niște camere de luat vederi, au văzut câte ceva, dar nu exact chipul fiecăruia”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul localității Lupeni.

Abia acum, după ce a depus plângerea la poliție, administratorul instalației și-a dat seama că nu a fost prima dată când hoții au furat componente importante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Colegii mei din Lupeni efectuează cercetări cu privire la două infracțiuni, respectiv distrugere și furt calificat. Precizăm că a doua faptă a fost comisă în cursul lunii noiembrie și doar aceasta fost adusă la cunoștință polițiștilor de către administratorul instalației. Din cercetări rezultând că anterior, în cursul lunii august a fost comisă o faptă de furt cu un mod de operare asemănător”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de euro. Instalația a fost construită în urmă cu 10 ani, de o firmă din Austria și specialiștii de acolo sunt singurii care pot stabili costurile reale, scrie digi24.ro 

Instalația era nefuncțională de anul trecut, când un stâlp s-a defectat din cauza intemperiilor.

Politica