joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO! Evadatul din Craiova a fost găsit

Tânărul care a evadat din curtea IPJ Dolj a fost prins, astazi, în jurul orei 14:00, pe un câmp din extravilanul comunei Bucovăț! Timp de 3 zile a fost căutat, iar autoritățile au dat alertă națională.

,,Astăzi, în urma activităţilor de căutare, periere şi scotocire desfăşurate pe un câmp din extravilanul comunei Bucovăţ, către Terpeziţa, tânărul a fost găsit, prins şi imobilizat de o echipă de căutare formată din poliţist şi un jandarm din cadrul GJMb Craiova. Seara trecută, în urma verificărilor efectuate de poliţişti pentru refacerea traseului parcurs, tânărul a fost surprins pe imaginile de pe camerele de supraveghere, la ieşire din municipiul Craiova, îndreptându-se către localitatea Podari. Imediat, echipele de căutare au fost mobilizate în zona localităţilor Podari şi Bucovăţ, fiind desfăşurate activităţi de căutare, periere şi scotocire atât în extravilanul localităţilor cât şi în clădiri dezafectate. În această după amiază, tânărul a fost observat, urmărit şi imobilizat de către o echipă de căutare şi condus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Ulterior, tânărul a fost escortat de către poliţiştii de investigaţii criminale şi încarcerat în penitenciar.”, potrivit IPJ Dolj.

Tânărul, un criminal deosebit de periculos, are 23 de ani, a comis o crimă când era adolescent și acum e suspect de alta, scrie Observator News. Andrei Sorin Cruțan urma să fie audiat pentru omor și tâlhărie, atunci când a evadat din arestul IPJ Dolj. Peste 800 de polițiști din întreaga țară l-au căutat, iar patru agenți de la IPJ Dolj sunt cercetați pentru înlesnirea evadării – neîndeplinirea atribuțiilor de pază de către o persoană care avea îndatorirea de a păzi un reținut sau deținut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii care îl cunosc pe tânărul evadat şi ştiu despre trecutul lui sunt îngroziţi. Se tem că individul s-ar putea întoarce să se răzbune. Fugarul a făcut închisoare pentru că şi-a ucis bunica şi acum e suspect în altă crimă. Cruţan e principalul suspect într-o crimă teribilă și a scăpat de sub nasul poliţiştilor. De atunci, fiica victimei trăieşte în teroare. „A intrat peste mama mea, a strangulat-o, a asfixiat-o, a bătut-o și a omorât-o.”, a declarat Elena, fiica femeii ucise, pentru sursa citată.

Bătrâna ucisă cu sânge rece locuia peste drum de străbunica lui. În aprilie, străbunica s-a stins, iar la priveghi, vecina a făcut un gest care i-a fost fatal: le-a povestit oamenilor că are 4000 de lei puşi deoparte, iar Cruţan a auzit. Câteva zile mai târziu, femeia a fost tâlhărită și ucisă. Şapte luni, Cruțan a crezut că a scăpat. În octombrie a fost condamnat pentru un furt şi a fost închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Abia în urmă cu două zile a fost transferat în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat în cazul bătrânei ucise. De aici a fugit.

Ani la rând, încă din copilărie, Andrei Cruţan şi-a terorizat vecinii. Au scăpat de el abia când tânărul şi-a violat şi ucis bunica paternă. Avea 15 ani, aşa că a stat doar şase ani în închisoare. Iar când a ieșit, în urmă cu doi ani, și-a terorizat vecinii.

Politica