Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Trupul neînsufleţit al lui Petrică Mîţu Stoian, depus la Ansamblul folcloric ”Maria Tănase” din Craiova

Publicat

pe

Cei care vor să prezinte un ultim omagiu interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian pot să o facă începând de luni, 8 noiembrie, la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Ansamblului, artistul va fi depus în sala de repetiţii, unde permanent vor sta lângă el foştii colegii şi prieteni, iar în curtea ansamblului a fost amplasat un panou pe care vor rula imagini cu Petrică Mîţu Stoian.

Interpreta Niculina Stoican, directoarea Ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova, a declarat că în cursul zilei de luni este aşteptat să ajungă cortegiul funerar de la Reşiţa, însă nu se ştie ora exactă, pentru că organele de anchetă s-au autosesizat în legătură cu decesul artistului şi a fost deschis un dosar penal.

„A intervenit problema cu autosesizarea autorităţilor şi atunci lucrurile cumva s-au decalat, dar astăzi va ajunge la sediul Ansamblului ‘Maria Tănase’ din Craiova, de pe strada Crişului, unde sunt aşteptată toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la Petrică Mîţu Stoian. Noi, toţi colegii lui, suntem aici, pregătiţi să-i onorăm memoria aşa cum se cuvine şi aşa cum el merită. Instituţia va fi deschisă toată noaptea, nu îl vom lăsa singuri nicio secundă”, a declarat, luni, Niculina Stoican.

Potrivit sursei citate, sora artistului nu a dorit iniţial ca trupul acestuia să fie supus unei autopsii, dar după autosesizarea organelor de anchetă, „lucrurile au intrat pe această procedură”, motiv pentru care s-a şi întârziat ajungerea la Craiova.

„La Ansamblul „Maria Tănase” au fost făcute multe pregătiri pe care nu credeam că o să le facem vreodată pentru el. Cu ceva timp în urmă se pensionase, dar prezenţa lui era aici şi fără un dosar înregistrat la resurse umane, aşa că am pregătit foarte multe lucruri pe care le dăruim şi oamenilor care vor trece pe această stradă, pe strada Crişului: un panou pe care va rula un moment cu selecţii, cu imagini cu el, cu o piesă pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele, sunt multe lucruri pe care le-am pregătit şi pe care le facem, pentru că atât ne-a mai rămas să facem. Va fi depus la sala de repetiţii, unde este spaţiu, unde a repetat totdeauna şi unde se poate respecta circuitul conform legislaţiei pentru situaţia de pandemie. Va avea gardă, colegii lui nicio secundă nu îl vor lăsa singur, din momentul în care va intra în instituţie şi până va pleca de aici”, a spus Niculina Stoican.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat, scrie agerpres.ro Artistul avea 61 de ani. Va fi înmormânta în cimitirul Ungureni din Craiova, unde îşi pregătise locul de veci.

Foto: Facebook/Ansamblul folcloric ”Maria Tănase”

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.