sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea cântărețului Petrică Mîțu Stoian

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, în cazul decesului cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Județean Reșița, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

“Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 C.p. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, au transmis procurorii.

Pe de altă parte, reprezentanții Clinicii Nera, din județul Caras-Severin, unde cântărețul a fost inițial internat pentru a se trata post-Covid, se apără și spun că artistul avea, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 ședințe de terapie, el nefăcând nici măcar una dintre aceste proceduri, ci doar un test.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu Stoian, dorim să precizăm urmăoarele: Apreciem ca cea mai mare parte a mass media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate, unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări: Domnul Petre Mîțu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune si oxigen și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera.

Reprezentanții clinicii private au transmis și câteva dezmințiri.

”Dezmințiri: Cinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranței nu poate creste valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței. La valori INR 6-7, constatate la SP Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activității”, mai transmit reprezentanții Clinicii Nera.

Petrică Mîțu Stoian a ajuns la spitalul Reșita, în stare gravă, în cursul zilei de sâmbătă. Decesul artistului a survenit după un șoc septic, spun medicii de la Reșița.

Familia artistului este cea care acuză că starea lui de sănătate s-a agravat subit după ce a făcut un tratament la o clinică privată din Sasca Montană, în apropiere de Reșița. Potrivit conducerii acestei clinici, într-adevăr, artistul a fost internat pentru terapie hiperbară, dar a făcut doar o ședință de test.

Autopsia va stabili exact care a fost cauza decesului.

Politica