joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

EMA recomandă doza booster a vaccinului anti-COVID de la Moderna

Doza booster a vaccinului anti-COVID de la Moderna poate fi administrată la persoanele de minim 18 ani la cel puţin şase luni de la a doua doză, informează Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Potrivit datelor, o a treia doză de vaccin Spikevax, administrată la 6 până la 8 luni după a doua doză, a condus la o creștere a nivelurilor de anticorpi la adulții ale căror niveluri de anticorpi au scăzut. Doza de rapel este la jumătate din doza utilizată pentru schema de vaccinare iniţială, precizează EMA.

Datele actuale arată că reacţiile adverse după rapel sunt similare cu cele de după a două doză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Riscul afecțiunilor cardiace inflamatorii sau al altor reacții adverse foarte rare după rapel este monitorizat cu atenție. Ca și pentru toate medicamentele, EMA va continua să analizeze toate datele privind siguranța și eficacitatea Spikevax”, transmite EMA.

EMA aminteşte că la începutul lunii, a concluzionat că o doză de rapel cu vaccinul BioNTech/Pfizer poate fi efectuată la cel puțin 6 luni după a doua doză pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. În plus, a recomandat ca o doză suplimentară de vaccin Pfizer şi Moderna să fie administrată persoanelor cu un sistem imunitar sever slăbit, la cel puțin 28 de zile după a doua doză, scrie libertatea.ro

Vineri, 22 octombrie, EMA a anunţat că persoanele care primesc ca doză booster un alt tip de vaccin decât cel administrat la primele două doze pot avea un răspuns imunitar mai puternic în fața COVID-19.



Politica