vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un anumit sos de maioneză a fost retras de pe piață!

S-a spus stop joc maionezei din lotul 1450 Regal după ce a fost găsit oxid de etilenă. Aceasta a fost retras din mai multe magazine din țară care l-au vândut, din cauză că unul dintre ingrediente conținea o substanță periculoasă, interzisă în Uniunea Europeană pentru uz alimentar, transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, citată de Ziare.com. Este vorba despre lotul 1450 Regal sos cu maioneză 420 g, care expiră 23.03.2022. El a fost distribuit în magazine Selgros, Metro şi Cora din mai multe oraşe. Mai jos, regăsiți lista completă a magazinelor unde a fost distribuit sosul de maioneză.

Producătorul, firma European Foods, a transmis că motivul rechemării de pe piaţă a lotului „este legat de prezenţa oxidului de etilenă într-unul din ingredientele (guma xantan) utilizate la fabricarea acestui produs”, dar consideră că nu „există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor”. „Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceştia, a decis rechemarea acestui lot de produs pentru a elimina orice fel de suspiciune. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme. Persoanele care au achiziţionat aceste produse şi doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi pe baza bonului fiscal până la data de 15.11.2021”, indică un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Oxidul de etilenă este o substanţă chimică în stare gazoasă care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice, adică omoară virusurile, bacteriile, fungii şi orice alte tipuri de microorganisme care pot dezvolta boli ce depreciază anumite materii prime folosite în industria alimentară. Folosit mulţi ani ca dezinfectant capabil să prevină mucegaiul şi să reducă riscul de salmonela, oxidul de etilenă a fost interzis ca pesticid în Uniunea Europeană din anul 1990, iar din anul 2011 a fost interzis ca produs de protecţie a alimentelor şi furajelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica