vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modificări în Codul Rutier: Dacă există linie continuă, nu mai poţi depăşi biciclistul 

Poliţia română a trasat noi reguli după care şoferii trebuie să depăşească în trafic bicicletele şi trotinetele. HG 1075 din 4.10.2021 modifică regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, care reglementează circulaţia pe drumurile publice. În 6 octombrie s-a publicat şi în Monitorul Oficial, ca atare regula a intrat deja în vigoare.

Aşadar, dacă sunteţi în spatele unui biciclist, puteţi să-l depăşiţi doar dacă respectaţi următoarele:

  • Pe drumurile unde viteza maximă este de până la 50 de kilometri pe oră, sunteţi obligaţi să treceţi cu roţile peste marcajul care desparte benzile sau sensurile atunci când depăşiţi un biciclist.
  • În situaţia în care circulaţi cu peste 50 de kilometri pe oră, sunteţi obligaţi să depăşiţi marcajul longitudinal cu o jumătate de maşină.
  • Acolo unde este posibil, bicicliştii trebuie să circule pe piste sau pe acostamentul drumului pentru a nu îngreuna circulaţia.

De asemenea, dacă marcajul rutier este continuu, nu aveţi voie să-l încălcaţi şi să faceţi depăşirea. Trebuie să mergeţi în spatele bicicletei până aveţi cum să efectuaţi manevra respectând codul rutier, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Legea prevede şi sancţiuni pentru cei care nu respecta noile reglementări.

Amenzile pot fi de până la 725 de lei, dar se poate ajunge la suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Dacă se produc accidente, amenda poate fi şi de 1.160 de lei sau se poate suspenda permisul pentru 60 de zile.

Politica