vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Portugalia, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume: 98% din populaţie a fost imunizată

Portugalia are 98% din populaţie vaccinată cu schema completă. Astfel, în prezent, guvernul a eliminat aproape toate restricţiile, iar numărul de cazuri noi de infectări s-a redus drastic, la aproximativ 650 pe zi, iar decesele sunt din ce în ce mai puţine.

Succesul campaniei de imunizare este reprezentat de cooperarea totală a populaţiei în campania de vaccinare, după cum a transmis viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, cel care a condus campania, potrivit nytimes.com.

„Credem că am ajuns la punctul de protecţie de grup şi aproape de imunitate de turmă. Lucrurile arată foarte bine”, a declarat acesta, transmit ştirileprotv.ro. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna aceasta, Portugalia începe imunizarea cu a treia doză a persoanelor peste 65 de ani.

Prioritate pentru așa numitul ”supra-rapel” vor avea persoanele de peste 80 de ani și rezidenții din căminele de bătrâni, anunță reprezentanții Direcţiei Generale a Sănătăţii de la Lisabona.

Dar oricine a primit a doua doză cu peste şase luni în urmă se va putea imuniza cu a treia doză de ser anti-covid.

Portugalia a fost de asemenea una din ţările europene în care protestele împotriva măsurilor sanitare au fost minime.

„Nu contează dacă suntem prima, a doua ţară sau a treia”, afirma şeful grupului de lucru anti-COVI, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, în urmă cu câteva săptămâni, „scopul este să atingem rata [de vaccinare] care ne permite să fim în siguranţă”.

Politica