duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protestele minerilor și energeticienilor continuă până la aplicarea legii pensionării anticipate

Federațiile reprezentative și semnatare ale Contractului Colectiv de munca al CE Oltenia, întrunite în ședința comună din data de 5 octombrie, au tras concluziile după întâlnirea din data de 3 octombrie, de la Prefectura Gorj, cu parlamentarii PNL din județ.

Este vorba despre asimilarea perioadei lucrate anterior anului 2001 și recunoașterea condițiilor de munca speciale pana la aceasta data, prin dispoziții interne ale președintelui Casei Naționale de Pensii Publice.

,,În cadrul convorbirii telefonice cu Daniel Baciu, președintele Casei, din timpul ședinței comune, acesta a comunicat că este posibilă doar asimilarea perioadei anterioare anului 2001 și doar prin ordonanță de urgență a guvernului. În această situație, s-a hotărât continuarea acțiunilor sindicale, conform programului stabilit anterior, în condițiile actuale ale situației pandemice, ulterior urmând să fie stabilite alte acțiuni sindicale necesare aplicării legii 197/2021, în spiritul pentru care a fost aprobată și promulgată. Tergiversarea emiterii acestui act normativ poate avea consecințe neplăcute asupra desfășurării activității de exploatare a lignitului și de producere a energiei electrice în contextual apropierii sezonului rece”, au transmis Federatiile sindicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: Facebook

Politica