vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria începe să cumpere terenuri de la craioveni

Primăria Craiova vrea să cumpere un teren situat în strada Privighetoarei, nr. 8B-C (fost nr. 8B, fost nr.11). Acesta are o suprafață de 300 mp. și este situat în cartierul Brazda lui Novac. Autoritățile locale urmează să demareze negocieri cu proprietarul terenului, în urma unei evaluări. Subiectul a fost dezbătut și în ședința Consiliului Local.

Consilierul Marian Vasile a cerut explicații în ceea ce privește terenul pe care Primăria vrea să îl cumpere, ținând cont de faptul că sunt și alți proprietari care își doresc să vândă terenuri în oraș, încă din anul 2019.

Este o ideea pe care eu o promovez de mult, aceea de a mări patrimoniul Craiovei şi de a cumpăra terenuri care s-au retrocedat printre blocuri, printre străzi sau alei. Aceste terenuri pot lua diverse destinaţii, de parcări, de parcuri sau de ce mai este nevoie pentru a creşte calitatea vieţii. Totuşi, cu dumneavoastră suflăm şi-n iaurt, aşa că am cerut să ni se prezinte o listă cu toţi proprietarii care au astfel de terenuri şi care au solicitat primăriei să le cumpere. Nu ştim de ce s-a început tocmai cu acest teren, pentru că există cereri şi din anul 2019, nerezolvate. Sunt unele terenuri pe care le foloseşte deja municipalitatea“, a spus Marian Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Craiovei spune că proprietarul terenului din Brazdă dorea să construiască un bloc cu şase etaje pe acea suprafaţă de 300 mp. Astfel s-a decis că ar fi mai bine să fie achiziționat, pentru a nu încurca blocurile deja construite în zonă.

Nu discutăm prima oară de achiziţia de terenuri private. Eu, ca primar, nu am retrocedat niciun teren, decât dacă a existat o hotărâre definitivă a instanţei. Au fost retrocedate alei de blocuri, parcuri, sensuri giratorii şi tot aşa. Proprietarul terenului din Brazdă a vrut să construiască un bloc cu şase etaje, dar i-am spus că este neconstruibil, pentru că locatarii nu mai aveau acces la propriile locuinţe. La cum s-a construit în Craiova, pe bulevardul Dacia, în Brazdă, în 1 Mai, este o jale totală! Noi suntem obligaţi să dăm autorizaţie, dar vă anunţ că nu o să mai dăm autorizaţie de construire blocuri, fără a avea parcare subterană. Spuneţi că mai sunt cetăţeni la rând, dar noi luăm în calcul doar acele terenuri unde este împiedicat accesul la proprietate. Nu vine cineva cu un teren cu care nu are ce face şi primăria îl cumpără. Noi vom cumpăra nu unde vor ei, ci doar ce credem noi că se pretează pentru amenjarea unei parcări, pentru platforme de gunoi“, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Primarul a declarat că municipalitatea intenţionează să achiziționeze și alte terenuri în oraș, dar într-o ordine stabilită cu ajutorul unor anumite criterii.

Politica