Conecteaza-te cu noi

Actualitate

ISU Mehedinți a primit Drapelul de Luptă!

Publicat

pe

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, ce a avut loc pe data de 13 septembrie, în cadrul unui ceremonial organizat la Palatul Cotroceni, Președintele României, Klaus Iohannis a oferit Drapelul de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți. Prefectul județului, Cristinel Pavel, a participat astăzi, 27 septembrie, la ceremonialul militar pentru prezentarea acestuia.

„Este o zi specială în activitatea inspectoratului dumneavoastră și mă bucur să fiu prezent la acest eveniment important. Vreau să vă mulțumesc pentru efortul deosebit, supraomenesc aș spune, pe care l-ați depus în ultimele luni în lupta cu incendiile de vegetație uscată și bineînțeles pentru toate celelalte misiuni îndeplinite în sprijinul cetățenilor. Vă felicit, așadar, pentru profesionalism dovedit și apreciat de cetățenii județului nostru!”, a spus prefectul.

Drapelul de Luptă are un regim cu totul special, fiecare unitate militară avându-și propriul drapel de luptă. Ca un scurt istoric, la data de 1 septembrie 1863 au fost înmânate de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza drapelele de luptă tricolore tuturor unităţilor militare ale Armatei Române, iar ca recunoaştere a eroismului pompierilor militari la data de 13 septembrie 1863, același domnitor a înmânat primul Drapel de Luptă Companiei de Pompieri din Bucureşti.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.