vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orban s-a dezlănțuit: Dacă cineva își imaginează că poate să îmi închidă gura, înseamnă că nu mă cunoaște

Ludovic Orban a declanșat luni un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că a încălcat Constituția pentru că l-a susținut pe Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL.

„Ați văzut cu ochii dvs. cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția”, a declarat Ludovic Orban luni, întrebat de jurnaliști în legătură cu afirmația sa de sâmbătă, când a spus că între el și Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”. 

„A spus limpede că-l sprijină pe Cîțu. Președintele României a spus-o. Toate speculațiile pe perioada campaniei că președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate, de la Președinție, să iasă Cîțu președinte… Eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuție între președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis s-l sprijine pe Florin Cîțu. E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate lucrurile astea s-au clarificat. În prezența președintelui la congres, prin mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înțeles partizanatul președintelui pentru Florin Cîțu”, a detaliat fostul președinte PNL.

El și-a continuat atacul la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că a ajuns în situația s-și ceară scuze oamenilor pe care i-a convins să-l voteze pe actualul șef al statului. Orban exclude totuși o inițiativă de suspendare a președintelui din funcție, pentru aceste acuze de încălcare a Constituției.

„Acum, mie, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României, să m-apuc acum să vorbesc de suspendarea și de demiterea președintelui e un pic cam mult. Pe de altă parte, pot să spun că deja le-am cerut scuze la foarte mulți români care m-au abordat direct și mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis și a trebuit să le cer scuze. A trebuit să-mi cer scuze față de mulți români care au crezut în mine, care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu”, a mai declarat Ludovic Orban.

Tot luni, Ludovic Orban a declarat luni că nu este înfrânt: „Sunt pe câmpul de luptă și voi continua să lupt pentru libertate, democrație”.

Orban a adăugat că Florin Cîțu nu înțelege un lucru, „chiar dacă a ajuns cum a ajuns președintele PNL. Mie mi-ar fi rușine să ajung președinte al Partidului Național Liberal așa cum a ajuns el.

Nu înțelege un lucru: că nu va mai fi prim-ministru sau dacă va rămâne prim-ministru va rămâne numai din mila PSD. Iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îți bați joc de tot simpatizanții PNL, care din ce în ce mai puțin cred în Florin Cîțu.

E un om care practic a devenit pentru un număr uriaș de cetățeni o persona non grata”.

De asemenea, Orban și-a atacat și colegii de partid, pe care îi acuză că au pus la cale o „lovitură de partid”, împiedicând libertatea de alegere și controlând votul delegaților la congres.

„Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate”, a spus Orban, potrivit digi24.ro

Fostul președinte PNL afirmă că nu poate fi redus la tăcere și că la „așa-zisul” congres PNL a fost încălcat dreptul la alegere.

„Dacă cineva își imaginează că poate să îmi închidă gura, înseamnă că nu mă cunoaște. Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârşite în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, după o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberalii din echipa lui Cîţu zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie în care au fost utilizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental în democraţie – libertatea de a alege liber.”

Politica