vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petrolul – FCU Craiova! „O nouă lecție de la olteni!”


Înfruntarea de astăzi de pe Ilie Oană va fi doar apogeul războiului total dintre cele două galerii


FCU Craiova și Petrolul Ploiești joacă astăzi, de la ora 18:45, în 16-imile de finală ale Cupei României. Galeriile echipelor sunt rivale și deja au aprins scânteia scandalului între ele, din momentul în care cluburile pe care le susțin au aflat că se vor confrunta în competiția knock-out. Sediul clubului patronat de Adrian Mititelu a fost vandalizat de un grup de suporteri ai Petrolului, la scurt timp după tragerea la sorți. „În sfârșit ne întâlnim. Spaima voastră noi suntem”, a fost mesajul afișat de ploieșteni. Imaginile au fost postate pe Facebook, pe un grup al unor ultrași din Ploiești.

Peluza Sud 97 a contraatacat printr-un comunicat: „Marți Știința joacă în deplasare! Ne amintim toți cu plăcere și nostalgie de momentele când echipa noastră ridica deasupra capului Cupa României. Anul acesta primul adversar este Petrolul, echipă care are doar amintiri neplăcute cu noi și care urmează să mai primească o lecție de la olteni. Deplasarea se face cu trenul, întrunirea urmând să aibă loc începând cu ora 11:00 în gară, trenul IR 1824 plecând la ora 12:30 spre Ploiești. Vă sfătuim să vă luați biletele din timp, începând inclusiv de azi. Suporterii Științei din București sunt așteptați începând cu ora 16:00 în Gara de Nord, urmând să plecăm împreună spre Ploiești la ora 16:40 cu trenul IR 1529. Prețul unui bilet la meci este de 8 lei, iar testele rapide se vor putea realiza și la stadionul Ilie Oană, lângă sectorul oaspeților. Toată lumea la Ploiești!”.

Atmosfera în cele două tabere este diametral opusă. Lupii galbeni sunt pe val, fiind lideri în Liga 2, cu 6 victorii din 7 meciuri. De partea cealaltă, craiovenii nu s-au adaptat prea bine la exigențele primei ligi. În ultimele 5 meciuri, oltenii au marcat un singur gol. În weekend au pierdut derby-ul cu FCSB, pe Oblemenco. Și, odată cu el, încă un jucător, pe belgianul de origine africană Sidibe, care a avut o ieșire nervoasă când a fost înlocuit de Adrian Mutu, aruncând cu tricoul Craiovei pe jos.

„Despre băiatul ăsta nu putem vorbi încă prea mult, are 20 de ani, dar vârsta nu scuză un asemenea gest. El a fost azi exclus din lot şi amendat. Toleranța este zero la noi la club. Autocontrolul este parte intrinsecă a valorii sportive. 

Acest Sidibe a avut o şansă să demonstreze în România. Cred că regretă acum acel gest”, a declara Marcel Pușcaș, directorul general de la FCU Craiova, pentru Realitatea Sportivă.
Seria neagră prin care trece gruparea olteană pare că nu se mai termină, iar scaunul lui Mutu se zgâlțâie din toate balamalele. Totuși, Dumitru Dragomir, dușmanul numărul 1 al familiei Mititelu, și-a permis un sfat către aceasta în privința antrenorului.
„Îl văd pe Mutu continuând la Craiova. Acum abia începe să-și facă și el echipă. Dacă îl schimbă pe Mutu, nu sunt profesioniști. Dacă am un contract cu dumneata, te las să termini contractul, suntem o țară civilizată! 
Ține-l și termină contractul, iar la sfârșitul lui poți da un verdict, dacă a fost sau nu ceva de capul lui. Dar jucătorii aduși din străinătate sunt vai de mama lor. Mutu ar trebui să joace cu Compagno, e vârf de meserie”, a mărturisit Dumitru Dragomir, la GSP Live. 


Marţi, 21 septembrie
ACS Şomuz Fălticeni – FC Voluntari, ora 15:00
CS Minaur Baia Mare – ACSM Politehnica Iaşi, ora 16:00, Digi Sport 1
ACS Petrolul – FCU Craiova, ora 18:45, Digi Sport 1
CS Mioveni – FC Rapid 1923, ora 21:30, Digi Sport 1
Miercuri, 22 septembrie
Fotbal Club Argeş – FC Botoşani, ora 15:00, Digi Sport 1

CSM Slatina – Dunărea Călăraşi, ora 16:30
AFK Csikszereda – Chindia Târgovişte, ora 16:30
Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara, ora 16:30
CS Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş, ora 16:30
Fotbal Club Buzău – Academica Clinceni, ora 16:30
Asociaţia Club Sportiv CAO 1910 – AFC Hermannstadt, ora 16:30
Farul Constanţa – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ora 18:00, Digi Sport 1
CS Hunedoara – FCSB, ora 21:00, Digi Sport 1
Joi, 23 septembrie
ACSO Filiaşi – UTA Arad, ora 16:00, Digi Sport 1
Ripensia Timişoara – Dinamo, ora 18:45, Digi Sport 1
CSU Craiova – CFR 1907 Cluj, ora 21:30, Digi Sport 1

Politica