Posturile vacante din cadrul Ambulanței Gorj, investigate de prefect

Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan-Morega cere managerului general al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj suspendarea concursului privind ocuparea postului de șef serviciu achiziții publice din cadrul instituției, pe motiv că angajarea nu ar respecta prevederile legale.

În rândul explicațiilor oferite de prefect se numără limitarea atribuțiilor în fișa postului, dar și insuficiența studiilor de specialitate solicitate.

„Corpul de Control al Prefectului a efectuat o verificare a modului de organizare a concursului pentru ocuparea postului vacant de șef serviciu achiziții publice la Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că înființarea postului de șef serviciu în cadrul Serviciului aprovizionare, achiziții publice, transport, administrativ, pază, protecția muncii, PSI, evidența militară, apărare civilă a fost stabilită prin hotărâri ale Comitetului Director al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Corpul de Control al Prefectului a concluzionat că schimbările în statul de funcții al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj ar fi trebuit realizate prin ordin al Ministrului Sănătății.

De asemenea, reprezentanții Prefecturii Gorj au mai stabilit că Fișa postului vacant de șef serviciu nu acoperă întreaga sferă a atribuțiilor serviciului stabilită prin Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

O altă problemă identificată a fost că stabilirea condițiilor specifice de ocupare a postului de șef serviciu (studii de specialitate doar în domeniul economic și cursuri/programe de specializare în doar două domenii, respectiv management și achiziții) nu are la bază o fundamentare adecvată cu privire la atribuțiile serviciului, aducându-se atingere Codului de etică și integritate al personalului S.J.A Gorj.

Recomandarea Corpului de Control al Prefecturii Gorj este ca managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj să dispună suspendarea concursului”, a transmis prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan-Morega.

Populare

Recomandări

Alarmant! Jumătate dintre medicii de familie – în vârstă și puțini

Situație gravă în județul Dolj! Aproape jumătate dintre medicii...

RReports, Woodn Studio și Decopertat, câștigătorii Social Impact Award România 2022!

Luni, 26 septembrie 2022, a avut loc marea finală...

Liderii unei reţele de prostituție, încătușați! O femeie a sărit de la fereastră

Tinerele erau nevoite să-şi predea câştigurile şi trebuiau să...