marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mașinile aleșilor locali în aglomerația din Craiova

Craiova devine un oraș din ce în ce mai aglomerat, iar acest lucru a fost sesizat și de o parte a consilierilor locali din Bănie. În cadrul ședinței Consiliului Local Craiova a fost abordată tema traficului, punându-se accentul pe circulația haotică de pe străzile orașului. Începerea școlii este un motiv în plus de îngrijorare, ținând cont de agitația care a cuprins municipiul în ultimii ani, cel puțin în ziua deschiderii.

„Solicit executivului ca până la începerea școlii, să adopte niște măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în municipiul Craiova. În ultimele zile, traficul este efectiv blocat la nivelul municipiului. Se circulă foarte greu, haotic”, a spus Teodor Sas.

Aceeași problemă a fost abordată și de Cosmin Teodorescu, cel care a propus formarea unei Comisii speciale, care să lucreze la fluidizarea traficului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Tot despre trafic vorbesc și eu. Vin cu o propunere către consilierii locali, dar și către executiv să constituim o comisie specială în Cadrul Consiliului Local, prin care să luăm toate aspectele, să le discutăm și să venim cu propuneri concrete. O comisie specială care să lucreze pe acest domeniu ar fi foarte utilă și ne-ar putea da o direcție pentru următorii ani”, Cosmin Teodorescu, consilier ce deține două mașini.

Lia Olguța Vasilescu le-a răspuns consilierilor și a dat vina pe asfaltări, pentru aglomerația în care au circulat șoferii din Craiova săptămâna trecută. În ceea ce privește alcătuirea unei comisii speciale în acest sens, primărița nu-și asumă responsabilitatea: „S-a circulat haotic în zona Casa Studenților, pentru că, așa cum știți, acolo s-a asfaltat. Cât sunt lucrări în desfășurare, conducătorii auto trebuie să găsească alte variante și se aglomerează traficul. S-a terminat lucrarea. Aceeași situație am avut-o și pe Romanescu. Din fericire, aceste lucrări se termină foarte repede. Sunt cauze datorate lucrărilor pe care noi încercăm să le terminăm până la începutul școlii. Avem foarte multe șantiere deschise, tocmai ca să nu avem situații, ca atunci când începe școala să fie mai rău decât este de obicei. O comisie specială a Consiliului Local nu este problema mea. Ține de atribuțiile consilierilor locali. La Piața Chiriac nu este încă o aglomerație atât de mare, dar o să fie foarte mare când redeschidem piața. Va trebui să găsim niște soluții de sistematizare a traficului acolo. O să ne adresăm și comisiei de sistematizare să începem să lucrăm”, a explicat Olguța Vasilescu.
Aglomerația din oraș este un punct de interes pentru conducerea Primăriei Craiova și pentru consilieri. O mare parte dintre aceștia se confruntă aproape zilnic cu traficul din municipiu.

Lia Olguța Vasilescu deține, împreună cu Claudiu Manda, un Mercedes-Benz, fabricat în anul 2017 și obținut prin leasing, pe perioada 2018-2023.

Viceprimarii Craiovei, Filip Aurelia și Barbu Daniela au trei mașini: Volkswagen Passat, fabricat în anul 2003 și un Opel Insignia, fabricat în 2014, respectiv un Audi A4, din 2012. Doar 9 din 25 de consilieri locali ai Craiovei, excluzând viceprimarii, nu dețin mașini. În rest, fiecare dintre reprezentanții craiovenilor au minim un autoturism înscris în declarația de avere. Campionul acestui capitol este Cosmin Corâţu. Acesta are nu mai puțin de 3 mașini: un Ford fabricat în anul 2020, un Seat și un Volkswagen.

Mașinile consilierilor locali înregistrate în declarațiile de avere

Voicinovschi Mădălin Romeo este membru în Comisia I – Buget, Finanţe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului și în Comisia IV – Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport. Conform informațiilor publicate pe site-ul primăriei Craiova, acesta are în posesie un singur autoturism, marca Volkswagen Tiguan.

Dinu Ionela Angelica face parte din Comisia de Urbanism, Protecția Mediului şi Conservarea Monumentelor. Ea deține o mașină, marca Renault, fabricată în 2007.

Stoian Daniel, membru în Comisia pentru Servicii Publice, Liberă Inițiativă şi Relații Internaționale, are două mașini: un Opel Vectra fabricat în 2001 și o Dacia Logan.

Diaconu Răzvan Cristian este și el membru în Comisia de Urbanism, Protecția Mediului şi Conservarea Monumentelor și nu are nici măcar un autoturism în posesie. Totodată, Pîrvulescu Ionuț Cosmin, membru în aceeași comisie, deține două mașini: un Oltcit fabricat în 1992 și un Tico, produs în 1997, conform declarației de avere.

Vasilcoiu Mădălin Cristian este secretar în Comisia Juridică, Administrație Publică, Ordine Publică şi Drepturi Cetățenești. El are un BMW Seria 7 și un Chevrolet Kalos, ultimul fiind moștenit.

Vasile Marian, membru în Comisia pentru Servicii Publice, Liberă Inițiativă și Relații Internaționale, nu deține autovehicule, conform declarației sale de avere, publicată pe site-ul Primăriei Craiova, la fel ca Ungureanu Adriana, președintele aceleiași comisii. Secretar al acestei Comisii, Teodorescu Nicu Cosmin are două mașini: un Ford Focus și un Renault Clio.

Președintele Comisiei Juridice, Administrație Publică, Ordine Publică şi Drepturi Cetățenești, Spânu Dan Ştefan, a declarat că are un Lexus, fabricat în anul 2005.

Săuleanu Lucian Bernd, președinte al Comisiei de Urbanism, Protecția Mediului şi Conservarea Monumentelor, deține un Jaguar XF, fabricat în anul 2009.

Sas Teodor Nicuşor, membru în Comisia Buget, Finanţe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului și în Comisia Juridică Administrație Publică, Ordine Publică şi Drepturi Cetățenești, nu are mașini, așa cum se arată în declarația de avere.

Nicoli Marin, membru în Comisia de Urbanism, Protecția Mediului şi Conservarea Monumentelor, are două mașini declarate: Dacia Duster și Mitsubishi Eclipse Cross.

Conform declarației de avere, Mogoşanu Constantin, președintele Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport și membru în Comisia Juridică Administrație Publică, Ordine Publică şi Drepturi Cetățenești, nu deține autoturisme. La fel și în cazul președintelui Comisiei Buget-Finanțe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului și membru în Comisia Juridică Administrație Publică, Ordine Publică şi Drepturi Cetățenești, Marinescu Radu. Nici Marinescu Octavian Sorin, membru în Comisiile de Buget, Finanţe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului și Servicii Publice, Liberă Inițiativă și Relații Internaționale, nu are mașini notate în declarația de avere.

Enescu Georgel, membru în Juridică Administrație Publică, Ordine Publică şi Drepturi Cetățenești, deține două autoturisme: un Opel din 2006 și un Volkswagen din 2011. Tot două mașini are și Drăgoescu Cezar Mihail, membru în Comisia Buget-Finanţe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului. Acesta a înregistrat o Honda, fabricată în 2012 și un Mercedes, fabricat în 1999.

Dinescu Sorin Nicolae, membru în Comisia – Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport, are o singură mașină: un Nissan Qashqai, fabricat în 2014.

În declarația de avere a lui Dindirică Lucian Costin, secretar în Comisia Buget-Finanţe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului, nu figurează înregistrată nici măcar o mașină. La fel și în cazul lui Diaconu Dan, membru în Comisia Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport.
Corâţu Cosmin Ion, membru în Comisia de Urbanism, Protecția Mediului şi Conservarea Monumentelor, are nu mai puțin de 3 mașini trecute în declarația de avere: un Ford fabricat în anul 2020, un Seat și un Volkswagen. Cîrceag Eduard Alexandru, membru în aceeași comisie, are în posesie o Toyota, fabricată în anul 2017.

Borţoi Manuel, membru în Comisia – Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport, are o Toyota CHR Hybrid, fabricată în anul 2018.

Berceanu Dorel, membru în Comisiile de Buget-Finanţe, Studii, Prognoze şi Administrarea Domeniului și Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport, are două mașini înmatriculate pe numele său: un Seat Cordoba și un Audi Q5.

Politica