luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un cal a fost lăsat să moară în chinuri, în comuna Albeni

Polițiștii gorjeni au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea cu intenție fără drept a unui animal, după ce un cal a murit, luni, într-o curte din comuna Albeni.

Acesta ar fi fost rănit și lăsat în agonie mai multe ore, fiind prea târziu pentru medicii veterinari ca să-l mai poată salva. Din primele cercetări efectuate de oamenii legii, proprietarul ar fi un bărbat din aceeași localitate.

„La data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o proprietate de pe raza comuna Albeni, se află căzut la pământ, în agonie, un cal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fața locului au fost efectuate manevre medicale de urgență asupra animalului, de către ofițerul – medic veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și medicul veterinar de circumscripție, fără rezultat, animalul decedând la scurt timp.

Din primele cercetări, s-a stabilit că proprietarul animalului este un bărbat de 57 de ani, din comuna Albeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea cu intenție fără drept a unui animal”, transmite IPJ Gorj printr-un comunicat de presă.

Polițiștii reamintrsc faptul că deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele:

a) un adăpost corespunzător;

b) hrană şi apă suficiente;

c) posibilitatea de mişcare suficientă;

d) îngrijire şi atenţie;

e) asistenţă medicală.

Deţinătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente şi cruzimi.

Prin rău tratament se înţelege comportamentul brutal, abuzul în utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum şi neasigurarea condiţiilor prevăzute mai sus.

Foto ilustrativă: ziare.com

Politica