duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: „Campionatul Mondial de Salvare al IRO, individual” se anulează!

„Campionatul Mondial de Salvare al IRO, individual” trebuia să se desfășoare timp de o săptămână, în perioada 22-26 septembrie, la Craiova. Astfel, Bănia devenea polul chinologic mondial de salvare, unde trebuiau să sosească peste peste 200 de participanți, de pe toate continentele.

La ultima ediție a Campionatului Mondial de Salvare au fost prezente personalități precum manageri ai firmelor Honda, Skoda și Fiat, directorul de marketing de la Bayer, celebrul tenisman Yanik Noah, comisarul ONU, comisari ai INSARAG, vedete din lumea muzicii internaționale etc.

Anul acesta, Campionatul Mondial de Salvare al IRO, individual trebuia să se desfășoare pe Stadionul de Atletism, Hipodromul din Craiova și Craiova Area (zona Aeroport Craiova), însă s-a anulat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Accesul publicului la toate acțiunile programate în cadrul evenimentului era gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și sanitare prevăzute de normele legale naționale și locale în vigoare, pe perioada pandemiei cu coronavirus.

IRO – Organizația Mondială de Salvare – este o organizație profesionistă de salvare a echipelor canine rescue, partener al ONU, al INSATAG, UE, ce realizează baze de date mondiale a echipelor canine care sunt trimise în misiuni și acțiuni reale, naționale și internaționale. 

Organizatorii au trimis adrese Primăriei Craiova prin care au informat că din cauza instabilității sanitare generate de pandemia de coronavirus vor anula evenimentul.

„Prin adresele nr. 137603/04.08.2021 și 139087/06.08.2021, Centrul Naţional de Educare Canină a solicitat anularea evenimentului prevăzut a se desfășura în perioada 22 – 26 septembrie 2021, din cauza instabilității sanitare din această perioadă, incertitudine generată de pandemia de COVID 19”, se arată într-un proiect de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali la ședința din această lună.

Este nevoie de votul acestora pentru că tot ei au fost de acord, în iunie, anul acesta, atât cu desfășurarea evenimentului, cât și cu aprobarea unui buget.

Pentru acest eveniment, a fost alocată din bugetul local suma de 12.520 de lei. Municipalitatea se obliga să suporte cheltuielile pentru transport, cazare și masă.

Politica