duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova, demersuri privind calitatea transportului public

Locuitorii Craiovei sunt invitați să completeze, în mod anonim, un formular înaintat de Primărie necesar actualizării Planului de Mobilitate al Zonei Metropolitane Craiova. Prin intermediul acestuia, craiovenii pot contribui la îmbunătățirea calității transportului public local, venind cu idei și sugestii în acest sens.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) reprezintă un un plan strategic conceput pentru a satisface nevoile de mobilitate ale persoanelor și întreprinderilor din orașe și împrejurimile lor, pentru o mai bună calitate a vieții.

 Obiectivele principale ale planului sunt:

Policlinica Buna Vestire Craiova

• promovarea spre finanțare și implementare a proiectelor ce vizează sectorul transporturilor;

• asigurarea diferitelor opțiuni de transport tuturor cetățenilor, astfel încât să permită accesul la destinații și servicii esențiale;

• îmbunătățirea siguranței și securității;

• reducerea poluării atmosferice și fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie;

• îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului de persoane și mărfuri;

• creșterea atractivității și calității mediului urban și a peisajului urban, pentru beneficiul cetățenilor, economiei și societății în ansamblu.

Durata de completare a chestionarului este de aproximativ 12 minute. Cetățenii sunt rugați să răspundă cât se poate de clar, tocmai pentru a fi atinse obiectivele stabilite.

Chestionarul este accesibil la următorul link: https://forms.gle/1TVp8W25a48wG35YA

Politica