vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgu Jiu. Poliția Locală ia măsuri pentru stoparea ambroziei

Poliția Locală din Târgu Jiu informează locuitorii de pe raza municipiului cu privire la efectele nocive ale ambroziei asupra sănătății, respectiv la obligațiile pe care le au pentru îndepărtarea buruienii.

La rândul loc, autoritățile locale târgujiene iau măsurile necesare împotriva culturilor nedorite de ambrozie de pe spațiul public și privat al municipiului. Totodată, cetățenii care nu țin cont de precizările autorităților riscă să fie sancționați.

„Începând cu luna iunie 2021, Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin S.C. Edilitara Public S.A., a început campania de eradicare a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public și privat al Municipiului Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Combaterea ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018 și de Hotărârea de Guvern nr. 707/2018 pentru aprobarea normelor metodologice, iar nerespectarea prevederilor menționate în aceste acte normative se sancționează cu amendă de la 1.000 – 5.000 lei (persoane fizice) și cu amendă de la 10.000 lei – 20.000 lei (persoane juridice).

Ambrozia este o plantă perenă, cu răspândire agresiv-invazivă. Perioada de polenizare este lungă, de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii octombrie. Mai, iunie și începutul lunii iulie, când planta se află în stare vegetativă, fără a elibera polen, înseamnă perioada optimă în care se poate face eradicarea plantei. De la an la an, tot mai multe persoane dezvoltă alergie la ambrozie, iar vârsta de debut a simptomelor este tot mai mică.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne implicăm pe termen lung în lupta împotriva ambroziei”, informează reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Pentru a semnala anumite zone în care crește ambrozia, cetățenii pot sesiza autoritățile direct la adresa instituției – Aleea Minerilor, nr. 4, Târgu Jiu, prin e-mail – [email protected] sau telefonic – 0253/225.434.

Politica