luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Primarul din Vladimir a inventat ștampila trei în unu

Primarul de Vladimir, Ion Ianăși, inculpat într-un dosar penal și cu o condamnare pe fond la activ, a găsit, cu cinci luni în urmă, metoda care îl scutește de la absențele repetate de la locul de muncă. Mai exact, a dispus să i se confecționeze o stampila trei în unu, care conține atât modelul de stampilă rotundă a instituției publice, cât și numele dar, mai ales, semnătura sa.

Viceprimarul localității spune că există patru astfel de ștampile în primărie dar, în lipsa primarului din instituție, ștampila respectivă este pusă pe documentele contribuabililor de asistentul comunitar, aceasta fiind singura salariată de încredere a edilului plimbăreț în timpul serviciului, scrie gorjeanul.ro

Viceprimarul Vijulan confirmă, de asemenea, că angajata care deține ștampila trei în unu trebuie să restituie 15.000 de lei primăriei, urmare a salariilor umflate ilegal de edilul Ianăși. Asta potrivit Camerei de Conturi Gorj care, la ultima verificare, a raportat un prejudiciu de 120.000 de lei, la capitolul salarii eronate, încasate de șapte salariați ai primăriei. Asistenta comunitară a fost angajată abia cu un an și jumătate în urma.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Sunt patru astfel de ștampile în primăriei. Fiecare conține parafa rotundă a UAT-ului, numele primarului și semnătura”, spune viceprimarul de la PSD.

Practic, o ștampilă de acest fel stă la primarul liberal, alta la asistentul comunitar, a treia la contabil și a patra la inspectorul pe Achiziții.

Foto: gorjeanul.ro

Politica