luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Drapelului Naţional la Craiova

Celebrarea Zilelor Drapelului Naţional a început sâmbătă dimineaţă, iar Craiova nu s-a abătut de la tradiţia deja cunoscută. Ceremonia militară a deschis manifestaţia de sâmbătă dimineaţă, menifestaţie la care, printre alţii a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Vasile.

„Celebrăm astăzi unul dintre simbolurile naționale și rememorăm astfel toate momentele esențiale de pe parcursul care ne-a condus către România prezentului, toate capitolele cruciale ale istoriei noastre, scrise sub stindardul tricolor. Consfințit la 26 iunie 1848, prin chiar primul act emis de Guvernul provizoriu al Țării Românești, Drapelul a fost purtat cu eroism în marile episoade ale trecutului, însuflețind rând pe rând Unirea din 1859, lupta pentru câștigarea Independenței de Stat și cea pentru reîntregirea țării, de la 1 decembrie 1918, sau Revoluția din 1989.

Manifestare cu o încărcătură și o semnificație aparte, evenimentul de astăzi ne amintește de sacrificiile făuritorilor unei Românii puternice, care și-a conturat traiectoria europeană și s-a impus drept un partener strategic al celei mai puternice alianțe militare – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, sunt onorat să pot adresa, cu prilejul Zilei Drapelului Național, alesele noastre gânduri de prețuire și respect, alături de  calde urări de sănătate și un sincer «La muți ani!» tuturor craiovenilor și doljenilor”, a declarat Cosmin Vasile.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Cu acest prilej, în Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional. De asemenea, sunt organizate ceremonii militare specifice, în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne, manifestări cu caracter evocator consacrate istoriei patriei. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991.

Politica