vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O gorjeancă și-a înscenat răpirea pentru a obține bani de la soţul său

O femeie în vârstă de 36 de ani, din localitatea Tismana, şi-a înscenat propria răpire. Gorjeanca a făcut acest lucru pentru a obţine de la soţul ei 5.000 de lei. Bărbatul a primit un telefon anonim și i s-a spus că trebuie să plătească pentru a-şi mai vedea soţia în viaţă. În plus, fata lui trebuia să se întoarcă la fostul ginere.

„La data de 4 iunie, un bărbat din oraşul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soţia sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă şi presupune că e ţinută cu forţa de ginerele său, la locuinţa acestuia din oraşul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-şi vadă soţia doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, şantaj şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj, conform adevarul.ro.

Ulterior, polișiștii au pornit căutările și au găsit-o pe femeie în timp ce mergea pe raza municipiului Târgu Jiu și au condus-o la sediul IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că femeia şi-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soţul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa. În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi inducere în eroare a organelor judiciare, iar poliţiştii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj”,  a precizat Miruna Prejbeanu, puirtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.


foto: adevarul.ro

Politica