vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marea Britanie amână eliminarea completă a restricțiilor anti-Covid

Numărul mare de cazuri noi din ultimele zile a pus la îndoială posibilitatea ca guvernul britanic să meargă înainte cu relaxările planificate – în 21 iunie planul era de eliminare a tuturor restricțiilor anti-pandemice.

Așa-zisa variantă Delta, care pare că se răspândește chiar mai repede decât celelalte mutații ale virusului, a devenit varianta dominată a coronavirusului în Marea Britanie și este responsabilă pentru creșterea cu rapiditate a numărului de cazuri din ultimele zile.

În acest context, autoritățile britanice își fac planuri de contingență care prevăd posibilitatea amânării ultimei faze a relaxării din 21 iunie până în 5 iulie, conform presei din Regat. O amânare de două săptămâni ar permite vaccinarea și mai multor persoane cu schema completă ceea ce ar mări rezistența populației la această variantă, descoperită inițial în India.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recent, agenția națională de statistică din UK a spus că noile date arată o creștere a nivelului de infectări din Anglia cu 75% în ultima săptămână a lunii mai. Totuși, premierul britanic, Boris Johnson, s-a ferit să vorbească de amânarea relaxărilor finale dar a vorbit de o „redeschidere prudentă”.

În Marea Britanie circa 75% dintre adulții britanici au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Puțin peste o jumătate dintre adulți sunt vaccinați cu schema completă, scrie digi24.ro

Politica