vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Cîțu: Pilonul II de pensii nu va fi naționalizat

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că nu se pune problema ca guvernarea liberală să naționalizeze fondurile de pensii private. În acest sens, șeful Executivului a precizat că a inclus în PNRR care a fost trimis la Bruxelles acest aspect.

„În ceea ce privește pensiile private, cred că deciziile pe care le iau oamenii sunt mai bune decât le ia Guvernul. Ceea pot să promit – și am pus și în PNRR – este că nu vom face ce a făcut PSD, nu vom veni cu o ordonanță care să încerce să naționalizeze Pilonul II de pensii. M-am angajat: nu vom naționaliza Pilonul II de pensii. Asta vă spun foarte clar”, a afirmat Florin Cîțu, la Digi24.

„Nu pentru că cere cineva, ci pentru că asta cred. Nu naționalizăm Pilonul II de pensii. Repet, riscul ca în această guvernare liberală, în următorii 8 ani, ca Pilonul II de pensii să fie naționalizat este zero. Nu există așa ceva. Nu vom face așa ceva niciodată”, a completat șeful Executivului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cîțu a refuzat să vorbească despre majorarea vârstei de pensionare înainte să vadă care sunt propunerile în acest sens.

Premierul a mai precizat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 29,2 miliarde de euro, care a fost depus la Bruxelles, a fost inclus un punct referitor la sistemul de pensii, care prevede că nu vor mai exista „creșteri ad-hoc”.

„Am discutat cu Comisia Europeană – și este un lucru de bun simț – să nu mai avem creșteri ad-hoc de pensii. Când vine un partid politic aproape de alegeri, crește cu peste 40%. Acestea sunt măsuri care destabilizează sistemul de pensii. Nu este un mod sustenabil și predictibil de a guverna o țară”, a menționat Florin Cîțu.

Șeful Executivului a explicat că decizia a fost luată pentru a nu se mai repeta situația când PSD a promis majorarea pensiilor cu 40%.



Politica