marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restricțiile se ridică, dar starea de alertă rămâne! Florin Cîțu: ”Suntem în pandemie”

Chiar dacă „lucrurile merg bine” în România, starea de alertă va rămâne, a anunțat premierul Florin Cîțu, care a explicat că decizia de a menține starea de alertă a fost luată în contextul în care pandemia de coronavirus nu s-a încheiat.

„Starea de alertă rămâne! Românii să înțeleagă că încă suntem în pandemie. Lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut pandemia”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

„Deocamdată, abia am adoptat-o, nu văd în acest moment o ridicare a stării de alertă. Putem să funcționăm cu astfel de măsuri și cu starea de alertă. Pandemia nu a dispărut. Vom evalua permanent situația”, a precizat Florin Cîțu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul a declarat că, vineri, după ședința de guvern, se vor anunța toate măsurile care se vor lua între 15 mai și 1 iunie.

„Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Mâine (n.r. – vineri) vom face hotărârea de guvern. Mâine vom avea hotărârea CNSU şi vom mai veni cu detalii exact despre ce se întâmplă între 15 mai şi 1 iunie”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă nu se renunţă prea repede la portul măştii în ​aer liber, Florin Cîțu a declarat că i s-a spus de foarte multe ori că este prea optimist. ”A câta oară mi se spune că sunt prea optimist… A fost un cumul de factori, a mers mai bine valul trei decât ne aşteptam”, a menționat Florin Cîțu.


Politica