luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Fără restricții suplimentare de Paște

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat, în timpul vizitei în localitatea Dăbuleni, că românilor nu le va fi îngrădit dreptul de a merge la biserică de Paște.

Acesta i-a sfătuit pe cetățeni să respecte cu strictețe măsurile sanitare, întrucât nu își dorește să ajungem la o măsură extremă, precum carantinarea națională.

„Eu îmi doresc foarte mult să gestionăm pandemia astfel încât lumea să poată să meargă și la biserică și să se întâlnească, într-un cerc mai restrâns, cu familia, fără petreceri cu multe persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca acest lucru să fie posibil”, a precizat Klaus Iohannis.

Totodată, pentru ca valul trei al pandemiei de Covid-19 să fie înlăturat, este nevoie de o accelerare a campaniei de vaccinare, pe lângă respectarea normelor sanitare.

„Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinarea celor două vom trece și peste acest val trei. Fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare. S-a creat în ianuarie impresia că pandemia ar fi trecut, dar a fost o impresie greșită. Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul de locuri la ATI pentru pacienții cu Covid-19 și uite că suntem în această situație, când în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricții suplimentare și cu respectarea lor putem face față”, potrivit președintelui Iohannis.

În ceea ce privește necesarul de doze de vaccin, șeful statului a declarat că la momentul actual România dispune de un număr suplimentar de seruri anti-COVID. Nu rămâne doar ca românii să se vaccineze într-un procent cât mai mare.

„Trebuie să accelerăm procesul de vaccinare. Până acum, solicitările pe care și eu și alții le-am făcut către producătorii de vaccinuri au avut rezultate și astfel avem doze suplimentare.

În ultimele două săptămâni din martie, primim multe doze suplimentare dintr-un vaccin care este foarte căutat. Și cred că se poate face mai mult. În paralel, vom discuta și despre certificatul care arată dacă o persoană este vaccinată, dacă a făcut boala ori dacă a făcut un test – aceste chestiuni vor fi lămurite ulterior.

Pandemia nu va dispărea de la sine. Este nevoie de respectarea restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare”, a completat șeful statului.

Numărul infecțiilor continuă să crească de la o zi la alta, la fel și cel al deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2. La nivelul județului Dolj, în ultimele 24 de ore, alți 5 oameni infectați au murit, numărul total al deceselor ajungând la 408. De la începutul pandemiei, 22.544 de doljeni s-au infectat cu noul coronavirus.

Politica