vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A fost publicat, în limba română, prospectul integral de la vaccinul american Johnson&Johnson, cel mai nou autorizat în UE

Vaccinul american Johnson&Johnson, cel mai nou autorizat în UE, se bazează pe un adenovirus, are eficacitate de 67% și se administrează într-o singură doză. Prospectul integral a fost publicat în limba română.

Vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson se numește Janssen.

Este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de virusul SARS-CoV-2, la persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, deoarece la acest moment nu sunt date disponibile privind siguranța și eficacitatea la copii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Protecția începe la aproximativ 14 zile după vaccinare, iar durata protecției oferite de vaccin este necunoscută, fiind încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare.

Potrivit prospectului, vaccinarea trebuie amânată la persoanele cu boală acută febrilă severă sau cu infecţie acută. Prezenţa unei infecţii minore și/sau a febrei cu valori reduse nu constituie un motiv de amânare a vaccinării.

Vaccinul trebuie administrat cu prudență persoanelor cărora li se administrează tratament anticoagulant sau celor cu trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare (cum este hemofilia), întrucât în urma administrării intramusculare la aceste persoane pot să apară sângerări sau echimoze.

Prospectul integral poate fi consultat aici.

Vaccinul Johnson&Johnson a fost autorizat în 11 martie în Uniunea Europeană.

Prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson va ajunge în România în a doua jumătate a lunii aprilie, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, citat de hotnews.ro Potrivit medicului militar, prima tranșă va fi una simbolică, de câteva zeci de mii de doze.

Vaccinul se administrează într-o singură doză, iar Valeriu Gheorghiță afirmă că este ideal pentru administrarea în caravanele mobile în mediul rural și în zonele greu accesibil, dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat și de restul categoriilor.

El spune că încă nu a fost luată o decizie finală privind strategia de vaccinare cu acest vaccin legat de categoriile de persoane eligibile, ținând cont că este recomandat celor cu vârsta de peste 18 ani.
Comisia Europeană a precontractat 400 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson.

Testele clinice făcute pe 44.000 de voluntari din SUA, Africa de Sud și America Latină au arătat că vaccinul are o eficiență de 67%.

Politica