miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Localități din Oltenia, afectate de precipitațiile din ultima perioadă

Mai multe localități din regiunea Olteniei au fost afectate de ploile din ultimele zile. Pompierii au intervenit pentru acordarea sprijinului, astfel încât pagubele să nu fie semnificative.

În ceea ce privește județul Olt, localitățile unde a fost nevoie de intervenția imediată a pompierilor au fost Sâmburești, Tătulești și Pleșoiu.

„În localitatea Tătulești, au fost afectate un pod, 1 kilometru de drum comunal și 2.2 kilometri de străzi. În localitatea Pleșoiu, au fost afectate trei hectare de teren arabil și două hectare de grâu, iar în localitatea Sâmburești au fost afectați circa 0.28 de kilometri de străzi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Județul Olt se află, până joi, la ora 10.00 sub incidența unei atenționări meteo cod galben de ploi, iar începând de mâine și până pe 20 martie, sub incidența unei informări meteo de precipitații, iar cursurile de apă din județ, se află până în data de 18 martie, la ora 16.00, sub incidența unui cod galben, fiind preconizate creșteri de debite și niveluri”, potrivit purtătorului de cuvânt ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Și în Dolj, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au transmis că sunt câteva probleme, din cauza cantităților de apă însemnate.

„Din fericire nu au fost probleme din cauza ploilor. Singura problemă, dar aceasta este veche pe DJ 641 Mușchii – Caracal, în comuna Pielesti, sat Parsani, zona subtraversare a podului de cale ferată,  exista apa pe carosabil pe o lungime de 60 m. Circulația în zona este restricționată și dirijată pe o rută ocolitoare, pana la retragerea apei”, conform ISU Dolj.

Județul Mehedinți a fost ferit de pagube generate de ploile abundente, însă specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat avertizări meteo de vânt.

Astfel, începând de miercuri, 17 martie, în zona de nord a județului, va intra în vigoare un Cod Portocaliu, ce vizează intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 90…110 km/h, ninsori abundente și viscol.

„De asemenea, începând de joi dimineață, de la ora 06.00, până sâmbătă, 20 martie, la ora 10.00, zona de munte a județului se va afla sub incidența atenționării meteorologice Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ”, se arată într-un comunicat de presă ISU Mehedinți.

Politica