vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova – Forli, din iunie, pe Aeroportul din Bănie

O nouă cursă aeriană va fi disponibilă pe Aeroportul Internațional Craiova, începând cu luna iunie. Craiovenii vor putea zbura direct către Forli, Italia, fiind puse la dispoziție serviciile companiei aeriene Lumiwings.

Anunțul a fost făcut oficial joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Consiliul Județean Dolj, la care a participat Sorin Manda, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, dar și un reprezentant TAL Aviation Group, companie care va intermedia zborurile Forli-Craiova-Forli.

„Anunțăm oficial parteneriatul pe care îl avem cu compania aeriană Lumiwings și cursa Craiova-Forli, care va începe în iunie. Pentru noi, faptul că în această perioadă foarte grea pentru aviație, deschidem o nouă rută, batem palma cu o nouă companie pentru a zbura de la Craiova și spre Craiova, este o bucurie foarte mare. Înseamnă că există speranță ca în viitorul apropiat să putem să creștem traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Așa cum și în alte conferințe am anunțat alte destinații de vacanță, cursa pe care o anunțăm astăzi, pe ruta Craiova – Forli, va fi una regulată, de două ori pe săptămână din Craiova spre Forli, Italia”, a precizat Sorin Manda.

„În continuare, Aeroportul din Craiova este o instituție în care Consiliul Județean crede și investește. Ne bucurăm că astăzi avem nu doar o cursă spre Italia, ci și un nou partener. Le spunem bun venit celor de la compania Lumiwings și vrem să le transmitem că suntem un partener ferm și serios și că sperăm într-o colaborare lungă.

Știm ce an a fost și sperăm ca odată cu apariția primăverii să putem să reintrăm în normal și să începem să redeschidem celelalte rute, care au fost suspendate din cauza pandemiei. Avem, în continuare, planul de extindere a aeroportului. Avem acest proiect de aproximativ șase milioane de euro, din fondurile noastre, prin care mărim terminalele de plecări și sosiri și sperăm ca odată ce apar și alte companii să revenim la acea cifră din 2019 – aproximativ 520.000 pasageri și să continuăm trendul ascendent.

Avem o echipă la Aeroportul Internațional Craiova care asta face, prospectează piața, are discuții cu operatorii – atât cu ce înseamnă charter, cât și curse regulate, pentru că aeroportul Craiovei este unul regional, cum ne place să spunem. Nu doar Oltenia, ci și o bună parte din nordul Bulgariei zboară de aici”, potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Inițial, cursele către destinația italiană trebuiau să fie operaționale din luna aprilie, dar din cauza condițiilor din pandemie, au fost amânate până în iunie.

„Vorbim de operarea către Forli începând  cu luna iunie. Suntem o echipă mică în București, dar firma există din 2007, sediul central fiind la Tel Aviv, Israel. Lucrăm, în general, cu companiile aeriene cele mai mari din lume, care preferă să fie prezente pe piață printr-o firmă specializată. Pe lângă Lumiwings, avem companii foarte importante cu care lucrăm, precum Air Europa, Pegasus sau ICELANDAIR.

Revenind la Lumiwings, zborurile trebuiau să înceapă inițial în aprilie, dar din cauza pandemiei au fost amânate pentru 4 iunie. În ceea ce privește România, am făcut o analiză pe aeroporturile care ar prezenta mai mult potențial și unde concurența este mai mică și am ajuns la Arad și la Craiova”, a spus Iulian Scrieciu, Country Manager la TAL Aviation Group și reprezentant Lumiwings în România

Astfel, pasagerii sunt așteptați la bordul aeronavelor marca Lumiwings, având la dispoziție diverse reduceri și beneficii odată cu rezervarea biletelor.

„Vor fi câte două zboruri pe săptămână – lunea și vinerea și avem acces la Trapani, în Sicilia, unde sunt legături foarte bune cu Forli.

Flota – sunt două avioane în momentul de față cu 139 locuri, respectiv cu 168 de locuri, clasă economică, dar pot fi configurate și clasă business, urmând ca până la sfârșitul lunii aprilie să vină alte două avioane.

În ceea ce privește tarifele, încep de la 45 de euro și includ bagajul de cală, gustări și bături răcoritoare la bord. Deci nu este o companie low-cost, ci una clasică, tradițională, care își respectă foarte mult pasagerii și nu vizează numai clasa low-cost, ci și clasa medie și superioară a populației.

Diferențierea între clasele tarifare se face prin flexibilitatea condițiilor, adică pe cel mai ieftin nu se poate obține schimbarea de dată, dar pe celelalte da. Însă acum, fiind condiții de pandemie, la toate se poate obține, este o promoție care va ține până la 31 octombrie. Diferențierea se va face pe gradul de încărcare – dacă este avionul mai plin, tariful mic dispare.

Există o altă promoție pentru iubitorii de animale, care își pot lua pisica sau cățelul la bord pentru doar 1 euro”, a completat reprezentantul Lumiwings în România.

Politica