vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Terminal multimodal de marfă, în Dolj

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj au anunțat că pregătesc un nou plan de dezvoltare economică a județului. Este vorba despre construirea unui terminal care ce va facilita transportul de mărfuri realizat la nivelul județului.

Vicepreședintele CJ Dolj, Mihai Neațu, a participat la o discuție în cadrul Ministerului Transportului, unde a fost trecut în revistă și acest proiect, dedicat județului Dolj.

,,Chiar astăzi a avut loc o întâlnire la Ministerul Transporturilor în care s-a discutat despre oportunitatea unui astfel de proiect. O delegație a instituției, împreună cu Mihai Neațu, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, s-au întâlnit cu Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. În urma întâlnirii, am primit asigurări de susținere a inițiativei noastre din partea oficialilor ministerului de resort.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doljul are avantajul unei poziții strategice care permite construirea unui terminal multimodal de transport datorită existenței căilor de transport rutier, aerian și feroviar pe teritoriul județului. În plus, se pot realiza conexiuni facile cu porturile din sudul județului, la Calafat și Bechet.

Cerințele pentru acest obiectiv pot fi realizate datorită poziției geografice, dar și a infrastructurii, a existenței fluxurilor de mărfuri cu potențial de creștere și a trendului de dezvoltare economică a zonei”, a transmis președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Proiectul va fi implementat cu ajutorul finanțării europene, pentru care autoritățile județene vor aplica fie în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, fie prin Programul Operațional de Transport.

Politica