vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Agenţia Mondială Antidoping recomandă vaccinarea sportivilor împotriva Covid-19

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) le recomandă sportivilor să se vaccineze împotriva Covid-19, minimalizând totodată temerile legate de posibilitatea ca vaccinurile să conţină substanţe interzise.

Agenţia a ţinut să-i liniştească pe sportivi, îngrijoraţi de faptul că vaccinurile ar putea declanşa teste antidoping pozitive la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a subliniat că vaccinarea este „foarte recomandată”, atât pentru sănătatea lor, cât şi a celor din jur.

„Pentru propria sănătate, pentru sănătatea celor din jur şi a populaţiei în general, vaccinurile împotriva Covid-19 sunt foarte recomandate. Nu se ştie ca vaccinurile Covid-19 să conţină substanţe sau metode de pe lista interzisă sau care să interfereze cu analiza antidoping”, precizează AMA/WADA într-un document adresat sportivilor şi postat pe site-ul său oficial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia AMA/WADA vine după ce organismul cu sediul la Montreal anunţa, în luna decembrie, că deşi este prea devreme pentru a face declaraţii definitive cu privire la compoziţia vaccinurilor, nu există niciun motiv să se creadă că acestea ar încălca regulile antidoping, scrie agerpres.ro

Comitetul Internaţional Olimpic, care patronează Jocurile, a subliniat că sportivii nu vor fi obligaţi să se vaccineze, dar că ar trebui să facă acest lucru ca o „demonstraţie de solidaritate”.

Politica