duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu în Slatina, izbucnit din cauza sobei nesupravegheate

Acoperișul unei case din Slatina, situată pe strada Armașului, precum și bunurile din mai multe camere au fost cuprinse de flăcări, din cauza unui incendiu izbucnit această dimineață.

În casă se afla o femeie în vârstă de 67 de ani, cu dispnee, care a fost transportă la UPU Slatina, pentru îngrijiri amănunțite.

Pompierii ajuns la fața locului și au intervenit pentru a salva restul locuinței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la bunurile din trei încăperi, cu posibilități de propagare la alte două încăperi și la anexele aflate în apropiere.

Proprietara locuinței, în vârstă de 67 de ani, cu dispnee, a fost asistată de echipajul SMURD la locul evenimentului și transportă la UPU Slatina, de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt.

Pompierii au reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvate două camere de locuit și bunurile din acestea și anexele gospodărești aflate în apropierea casei. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate.

Au ars aproximativ 130 de metri pătrați de acoperiș, 20 de metri pătrați de tavan și bunurile din cele trei camere.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de soba nesupravegheată”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt ISU Olt.

Având în vedere gravitatea incendiilor produse din cauza mijloacelor de încălzire, pompierii le amintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire în acest sens:

• Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum;

• Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile, care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;

• Evitați supraîncălzirea sobelor;

• Nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta.

Politica