luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezvăluiri din interior: cum i-a pierdut Rotaru pe Drăgușin, Vlad și Octavian Popescu!

Silviu Bogdan a dat cărțile pe față și a povestit cu lux de amănunte cum a scăpat clubul oltean, printre degete, cei mai talentați tineri jucători din România.

Fostul manager al Centrului de copii și juniori al CSU Craiova a fost invitat la GSP Live, unde a istorisit loviturile încasate de clubul oltean în privința sectorului juvenil. Silviu Bogdan a spus că a insistat pe lângă Mihai Rotaru să-l transfere pe Radu Drăgușin, ajuns între timp la Juventus Torino.
„De la Gică Popescu nu am mai avut un fundaș central de acest nivel. Tot timpul mi-a plăcut să compar un jucător cu cineva, să am un termen de comparație. Am zis că nu există așa ceva. În România nu era așa ceva. Am venit la Craiova și am spus că trebuie să iau acest jucător. Am discutat cu patronul clubului, Claudiu Florica, de la Regal Sport, unde evolua băiatul. Mi-a zis că e mic, că nu știu ce. L-am rugat chiar să facă un parteneriat, școala lui cu Craiova. Atunci, fiind mic, normal că nu poți să acorzi sume de bani. Se putea găsi o soluție între cluburi. Un an de zile cred că l-am stresat pe patronul clubului să îl ia pe Radu Drăgușin. Poate a avut un moment atunci, poate nu știa, poate a avut discuții mai departe. L-am dorit foarte mult pe Radu”, a povestit Silviu Bogdan.

Silviu Bogdan: Andrei mi-a zis «Vă respect atât de mult, dar la Craiova nu mă mai întorc»
Ex-manager al Academiei oltene, Silviu Bogdan a încercat să-l întoarcă din drum pe Andrei Vlad, dar fără succes.
„A fost un of pentru mine faptul că Craiova l-a pierdut pe Andrei. Am făcut tot ce e posibil omenesc să îl aduc înapoi la Craiova. Andrei nu a avut o clauză de reziliere, a denunțat contractul la un moment dat, a fost singurul jucător care nu a acceptat clauză de reziliere în contract. Și Mihăilă, și Screciu, și Vlădoiu au acceptat. Cred că trei luni l-am alergat, între ghilimele, l-am urmărit. Îl sunam și pe el și pe părinți și nu răspundeau. Am stat și am povestit și mi-au spus foarte clar că nu se mai întorc la Craiova. Eu tot am încercat să îl aduc la Craiova. Până la urmă, am fost și la el acasă. Gestul care m-a emoționat a fost când am intrat la ei în casă, la Târgoviște, ne-au dat lacrimile și mie, și lui, pentru că mi-a zis «Vă respect atât de mult, dar la Craiova nu mă mai întorc». Oferta FCSB-ului a fost una foarte tentantă. Noi, cei de la Craiova, am încercat să îi propunem variante, dar a fost foarte hotărât. Și atunci mi-a dat tricoul lui de la Craiova și a scris în fața mea pe el «Pentru omul care a fost mereu lângă mine». Am fost și voi rămâne lângă el, pentru că eu am mare încredere în Andrei. Mi-aș dori foarte mult să ajungă sus”, a spus fostul conducător al Centrului de juniori din Craiova pentru GSP.
Silviu Bogdan a explicat și unde s-a greșit cu Octavian Popescu: „Când îi oferi lui Octavian Popescu, un jucător foarte bun, cel mai în vogă jucător tânăr în acest moment, 600 de lei, normal că copilul poate voia puțin mai mult. Eu cred că aici a fost un prim pas în care s-a greșit. După aceea, cred că s-a greșit… Eu dacă eram, cred că îl convingeam pe patron să nu greșească adică să plece cu echipa mare în cantonament. Pentru că, dacă pleca cu echipa mare în cantonament, erau la dispoziție două săptămâni de a discuta cu jucătorul, de a-i explica, de a înțelege jucătorul ce înseamnă fotbalul profesionist și greșeala a fost că nu l-a mai luat la echipa mare, după aceea nu l-a mai lăsat nici la echipa a doua. Încă o greșeală: au venit convocări de la loturile naționale, nu l-au lăsat nici acolo. A fost o greșeală din punct de vedere managerial, pentru că trebuie să găsești soluții. Un copil foarte talentat nu îl pedepsești! Eu nu am pedepsit niciodată copiii. Poate găseam alte metode de a-i pedepsi, dar de a le lua plăcerea de a juca fotbal, niciodată nu am făcut acest lucru! Îi veneau convocările de la echipa națională și nu îl lăsau. L-au pedepsit, cred eu, pentru că nu a vrut să accepte semnarea contractului. Cred că de aici au început toate nemulțumirile clubului. Și apoi ultima greșeală a fost să îl trimită la U19. Acolo se duc jucătorii care nu au o mare perspectivă. L-au pedepsit așa, nici la echipa mare, nici la echipa a doua, nici la echipa națională. El nu venise pentru U19 la Craiova! Iencsi a avut un merit, el chiar a avut grijă de el la echipa a doua, se simțea bine copilul. Când îl pedepsești așa, nu e bine. Ăsta trebuie să fie un exemplu și pentru celelalte cluburi din România”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica